IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво означават съкращенията в колите?

Хубаво ли е колата ни да има BSD и кое да изберем: VSC или ESP? Отговорите са тук

С модернизирането на автомобилната индустрия, съвсем естествено се увеличиха и различните екстри в тях. Вследствие на това се появиха и много нови имена на технологии, а за да улеснят запомнянето им, производителите измислиха куп съкращения. Парадоксалното в случая е, че понякога едни и същи системи имат различни имена, само защото са патентовани от различна компания и някоя дреболия не е съвсем еднаква. Ето защо, може би е хубаво да разполагаме с разкодираните наименования на поне 10-те най-важни съкращения в автомобилите. Най-малкото, за да сме сигурни, че няма да има объркване, следващият път, когато се зачетем в списъка с оборудване на някой нов автомобил.


10 от най-популярните съкращения напоследък (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    до: Чукча ( преди 7 години )
    И ти бъркаш, колкото и да си добър, няма безгрешни хора! Умните просто се застраховат ;)
  • #7
    8 rate up comment 7 rate down comment
    до: Чукча ( преди 7 години )
    Виждам, че си голям теоретик. А книжка имаш ли? Такива, като теб с опит ги знам много добре. Редовно ги виждам в канавките или залепени на някое дърво.Ако имаше поне малко опит, щеше да знаеш, че не винаги можеш да предвидиш всичко на пътя. На определен участък може да има заледяване без ти да го знаеш моето момченце. Както си караш и в един момент колата става неуправляема. Дори и с 30 да караш е все тая, а ако е наклон кво праиш да те питам специалисте. Хайде дай компетентно мнение!
  • #6
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Чукча ( преди 7 години )
    Като не можете да карате и сте с *** на 7_8 години колата ви е виновна,айде стига,трябва си практика и опит ,съобразяване на скороста и пътя,завоите,сняг,лед,дистанция
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    LEX ( преди 7 години )
    ESP и DSC и още куп изброени са едно и също, всички съкращения в единия параграф са за стабилизиращи системи. В случаят, колегите долу ги е спасявала една и съща програма.
  • #4
    21 rate up comment 9 rate down comment
    Auto ( преди 7 години )
    С Ауди винаги трябва да имаш едно на ум, завоите са им "Ахилесова пета"! :)
  • #3
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мен пък ESP-то ме е отървало многократно. Няколко пъти съм влизал в завои със заледявания и колата тръгва където си е решила. ESP на моята действа на спирачките и не позволява да блокира което и да е от колелетата и така ме вкарва в правия път. Не се заблуждавайте обаче, че при всички помага добре тази система. С едно Ауди щях пък да се прибия, точно заради нея. Влизам в завой по асфалта имаше дребни камъчета и системата се включи и ме вкара в насрещната лента. Добре, че нямаше коли...
  • #2
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Before it was cool ( преди 7 години )
    DSC една от най-добрите системи на пазара преди ,се га май е с друго име DTC... 4 пъти ме е отървалала от почти сигурно ПТП.
  • #1
    85 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    VWEC ( VW emissions control) това е система, която следи кога автомобила се подлага на тест за вредни емисии и намалява мощонстта на двигателя умишлено, за да може да излъже и да премине теста, подлагайки на сериозни обгазявания света и убивайки стотици хиляди хора годишно.