IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12 признака, че сте на път да купите трошка

Тези трикове на продавачите трябва веднага да ви подскажат за какво става дума

Покупката на употребяван автомобил си има и плюсове, и минуси. Плюсовете са ясни: спестявате пари, и то все повече, защото цените на новите автомобили растат с доста по-бързо темпо от инфлацията напоследък. Минусите се изразяват най-вече в неизвестностите около техническото състояние на машината. Продавачът, разбира се, е последният човек, който да ви помогне да намалите тези неизвестности. Неговата цел е да продаде автомобила на максимално висока цена - което в повечето случаи е в противоречие с вашата цел, която е да научите максимално много за колата, преди да я купите. Затова трябва да разчитате най-вече на собствените си очи и мозък. Ето някои сигурни признаци, че нещата не са толкова добре, колкото продавачът ги представя.


12 признака, че сте на път да купите трошка (ГАЛЕРИЯ):


 

0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Trabi ( преди 2 години )
    Всеки си коприва кола за каквото му е нужна!Аз си взех преди 4 год. Корса б 1.2 45 к. на 123000 от приятел който я купил нов внос от Италия.Ами навъртях 75000 км като смених акомулатор,моторче на чистачките задни накладки и жило на ръчна.Не знам нова за тези км,какво ще смени.
  • #24
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Някой ( преди 2 години )
    Жквях в Северна Ирландия. Купих една Вектра 2006г. 6 скорости, дизелче. Двигател, скорости читави. Няма омазняване. За да мина преглед ме накараха да сменя тръбички на спирачки, пружини и едната гума(нацепена). Дадох над 300 паунда. След 2 месеца я продадох там за 400 паунда.Прибрах се.Идва един момент, че там колата става по - евтина дори от елементарни ремонти, да не говорим за скъп ремонт. Тази кола имаше много хляб в нея.Ако попаднеш в БГ на такава е късмет.Но джамбазите им надуват цените.
  • #23
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Къде е тоя VIN номер.
  • #22
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Майко мила ( преди 2 години )
    Моята кола я взех на 3,5години и километража показваше 172000км("реални"). След проверка в оторизиран сервиз се оказа че изминатите километри са 320000. Явно е била служебна и са я скъсали от каране! Иначе имаше много приличен вид вън и вътре! Засега държи и съм сменил само една щанга на задния мост. Само смятайте една 10-15годишна кола на колко километра е!! Най-добре е нова кола от шоурума,ама трябва много пари ,които няма от къде да ги взема!
  • #21
    17 rate up comment 3 rate down comment
    до 19 ( преди 2 години )
    Почти всички коли от така наречения "нов внос" са удряни, или бракувани. Само така се постига по-ниска цена от тази на същия модел на Запад, откъдето идва новият внос
  • #20
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Петко ( преди 3 години )
    Ако всеки от тези признаци ни отказва от покупка значи няма да купим кола никога. Съветите са добри, но и да разбереш, че е боядисана, стига да е направено добре? Като си тръгнал да купуваш, трябва да имаш предвид, че купуваш кола, която е на пробег и някой се е разделил с нея. В огромна част нов внос на около 10 годишни коли, като се строши нещо скъпо и са дотам. Продава се евтино, с взетите пари си правят първа вноска за новата и си я изплащат. А старата идва при теб и започваш да я ремонтираш
  • #19
    8 rate up comment 19 rate down comment
    venelin ( преди 3 години )
    Много време в статията е отделено за удряни коли и как да ги познаем.Колата (втора употреба) въобще не трябва да е удряна, като изключвам дребни неща по паркинги, дето все някой ще отвори рязко вратат и ще те прасне,
  • #18
    59 rate up comment 4 rate down comment
    Купил и продал много ( преди 3 години )
    И запомнете от мен. Европейците не са луди хора дето си подават здравите коли на малко км без пари, а вие не сте най-големите тарикати дето ще си купят евтина и перфектна кола. Така че гледайте като купувате, а ако не разбирате от коли не е срамно да си платите на хора които разбират, за да направят преглед на автомобила.
  • #17
    39 rate up comment 5 rate down comment
    до #14 ( преди 3 години )
    Може, но какъв е шанса да попаднеш на първи собственик мърляч и да не го забележиш в колата и какъв е шанса да уцелиш на Горубляне НОВ ВНОС, НОВА!!! НА РЕАЛНИ КМ УНИКАТ!!!! и после да си биеш главата в стената? Този въпрос си задай и си отговори честно..
  • #16
    30 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 7: Моята новозакупена в БГ кола кара десета година и е на 74 000 км. Според статистиката отпреди десетина годи и, средният пробег на автомобилите в БГ е 8000 км. Тук няма къде толкова да навърташ км. Прав си за новозакупените автомобили в БГ, но с малкото уточнение да е ползван като личен. За мен това е най-до рата покупка, съдейки по моите коли. Тая даже няма да я продавам, защото е 10 годиш а на под 80 000 км, поддържана както трябва.