IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и първия SUV на Alfa Romeo

Stelvio излиза на пазара през 2018 с 505 коня максимална мощност и 285 км/ч

Ето го и първия SUV на Alfa Romeo
Alfa Romeo представи първия SUV модел в историята си, който се казва Stelvio и ще излезе на пазара като модел от 2018 г. Официалният дебют на колата се състоя в сряда на автомобилното изложение в Лос Анджелис, където Stelvio внесе италиански шик и автомобилна страст, от която отчаяно се нуждае класът на компактните луксозни SUV модели.

Alfa Romeo най-накрая представи Stelvio
 
Alfa Romeo Stelvio е кръстен на едноименното италианско градче, разположено в Алпите, близо до границата с Швейцария. Въпреки това, името е по-известно с прохода Стелвио, който е смятан за един от най-добрите пътища за каране в света, тъй като комбинира страховити обратни завои с промяна в денивелацията и разкошни гледки.
 
Със своя Stelvio, Alfa Romeo представя SUV версия на своята платформа за модели със задно предаване, наречена Giorgio. Припомняме, че архитектурата дебютира на борда на седана Giulia. Сред основните преимущества на платформата са ниското тегло, ниският център на тежестта и впечатляващите внедрени в нея технологии. Базата е подходяща и за автомобили с двойно задвижване на колелата, каквито ще бъдат всички версии на Stelvio.

Alfa Romeo най-накрая представи Stelvio
 
Разбира се, от Alfa Romeo не си губят времето и представят модела във върховата му версия Quadrifoglio. Автомобилът от снимките е уникален в своя сегмент, но скоро ще получи силна конкуренция в лицето на BMW X3 M, Jaguar F-Pace SVR и Mercedes-AMG GLC63.
 
Мощността от 505 к.с. и 600 Нм максимален въртящ момент се осигурява от туин-турбо 2.9-литров V6 двигател – същият, който задвижва и Giulia Quadrifoglio. Тук той е комбиниран с 8-степенна автоматична трансмисия с пера зад волана, която помага на компактния кросоувър да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди, както и до максимална скорост от 285 км/ч.

Alfa Romeo най-накрая представи Stelvio
 
Под версията Quadrifoglio ще бъде разположено стандартното Stelvio и по-добре оборудваното Stelvio Ti (Turismo Internazionale). Те ще бъдат оборудвани с идентични 2.0-литрови 4-цилиндрови двигатели с турбокомпресор и мощност от 280 к.с. и 413 Нм. Тези варианти също са комбинирани с 8-степенна автоматична трансмисия, 18-инчови джанти стандартно (19- и 20-инчови колела се предлагат срещу доплащане), карбонов карданен вал, кожени тапицерии, автоматичен заден капак, паркинг асистент и камера за обратно виждане.

Alfa Romeo най-накрая представи Stelvio
 
В интериора има два основни контролера, разположени на волана. Единият от тях позволява на шофьора да избира от няколко режима на работа – Dynamic, Natural, Advanced Efficiency и Race (само за версията Quadrifoglio).
 
Вторият контролер е за управление на мултимедийната система, която има 6.5-инчов дисплей (8.8-инчов срещу доплащане). Освен това, на централната конзола Stelvio разполага със специален тъчпад, който разпознава различни жестове и ръкописни символи. Всички нива на оборудване ще предлагат 7-инчов дисплей между основните уреди зад волана.

Производството започва в идните седмици във фабриката на Fiat Chrysler Automobiles в Касино, Италия. Първите коли ще пристигнат в шоурумите в средата на 2017 г. 

Снимки: Alfa Romeo

Тагове: alfa romeo suv stelvio
0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 22 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Za moe nai-goliamo sajelenie otzad e edno kam edno s Levante,koito e bezsporno nai-groznia SUV
  • #3
    20 rate up comment 10 rate down comment
    Божко ( преди 7 години )
    Перфекната кола за мен е с проходимост на Субару,надежност на Волво и визия на Алфа :)
  • #2
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Станчев ( преди 7 години )
    Красотата е въпрос на личен вкус. Аз, понеже съм инженер, желая да видя и резултатите от сравнителните тестове. Дано да са добри, иначе няма шанс...
  • #1
    47 rate up comment 6 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Определено най-красивият SUV в класа си. Спор не може да има. За разлика от Giulia, която не е най-красивият седан в класа си, като че ли този дизайн изпъква повече на SUV. Дано, дано... дано да я съживят марката. Все пак е някак различна... и е хубаво да я има и да е силна. Дано... но засега главно чакаме.