IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda представи новата CX-5

Втората генерация на модела запазва досегашните двигатели

Mazda представи новата CX-5

Японският производител Mazda разкри в рамките на автосалона в Лос Анжелис второто поколение на кросовъра си CX-5. Като цяло моделът следва стила на предшественика си, в чиято основа на новият фирмен дизайн на марката – концепцията KODO.

Mazda представи новата CX-5

Все пак промени във външния вид има и те са предимно в предната част. Увеличена е решетката на радиатора, различна е и светодиодната главна оптика. Като цяло габаритите на модела са запазени – дължина от 4545 мм, широчина – 1840 мм, височина – 1690 мм и разстояние между двете оси – 2700 мм. Леко увеличен – с 5 литра, е обемът на багажника, който вече  достига 505 литра.

В интериора на новата Mazda CX-5 са използвани по-качествени материали, значително подобрена е и шумоизолацията. Консолата на централния панел е поставена по-високо, същото важи и за лоста за смяна на предавките. Кросовърът става първият модел на марката, при който задните седалки се предлагат с 2 възможни варианта на наклон на гърба.

Кросовърът запазва двигателите от първата генерация. Това са бензинови агрегати от семейството SkyActiv-G с обем 2,0 и 2,5 литра, а също така и дизелов SkyActiv-D с обем 2,2 литра. Трансмисите са 6-степенни механична или автоматична, а за модела е достъпна и система за задвижване на четирите колела i-Active. В нея се използва синтетично масло с нисък вискозитет, което позволява минимална загуба на енергия дори при студено време.

В списъка с оборудване на новата Mazda CX-5 може да бъде включен пакет i-ActiveSense (радарен круиз-контрол, система за разпознаване на пътните знаци), проекционен дисплей, мултимедийна система MZD Connect с навигация, както и аудиосистема Bose с 10 тонколони.

За автомобила е предвидена и система G-Vectoring Control (GVC), която управлява тягана на двигателя в зависимост от положението на волана. Така тя контролира натоварването върху автомобила, като оптимизира работата на всяко едно от колелата.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda cx-5
0 от 500