IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-губещи коли в историята

Чували сте, че Bugatti Veyron се продава на загуба. Но Smart го слага в малкото си джобче

Когато преди няколко години Bugatti официално спусна покривалото над своя прословут Veyron, някои хора в централата на Volkswagen вероятно искрено са се зарадвали. Поне в счетоводния отдел.

След 10 години и 450 произведени бройки най-бързият сериен модел отиде в историята. Но в книгите на VW остана една колосална сума в червено, защото, макар да бе и най-скъпият сериен автомобил, Veyron така и не успя да изплати огромните разходи по разработването му. Това вдъхнови консултантската компания Sanford Bernstein да пресметне кои са най-губещите автомобили в историята.


10-те най-губещи автомобила в историята (ГАЛЕРИЯ):



  
 

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    turbodizel ( преди 2 години )
    Файтона трябваше да му направят специална марка автомобил (vw не му пасва) както Тойота направиха Lexus заради топ лимузините си
  • #12
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Естет ( преди 3 години )
    Бугатито няма аналог - дали са на загуба или не, не е от значение, защото тази кола е символ на престиж и просперитет в целия свят!Това е Бугати, а не Мерцедес или БМВ, които са достижими за всеки ром от Столипиново и Факултета и са на практика ширпотреба!Фаетон е чудесен автомобил, Вел Сатис също, едва ли от Фолксваген и Рено са си правили илюзии, че ще продават повече автомобили в лукс сегмента от Мерцедес...просто са решили, че може да си го позволят!Маркетинг, реклама! Нормално!
  • #11
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нормално е Буга-ти то да е кола на загуба. Маса пари хвърлени в overengineeringи резултатът не е по-различен от коли за по 10 пъти по-малко пари. Само някой Инстаграм суперстар би си взел тая кола да я снима пред къщата си, обзаведена за също маса пари, но с вкус на Пазарджишки рома-бос.
  • #10
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Никата ( преди 3 години )
    Тва са "Загуби от проектиране" не са финансово-счетоводни - иначе до ся фиат и рено нямаше да ги има, за VAG не се учудвам грам - там се наливат много пари в приказки не в мат'рял - в дизайн в лукс, в планиране, как с цената да си докараме лукс... изобщо там се играе на залози - нищо в колите им не струва цените им - просто емблеми и обещания
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до хаха ( преди 7 години )
    интеуектът ти е за завиждане. Все пак, ако беше прочел по-надолу от заглавието, щеше да видиш откъде са данните и да не ни губиш времето с простотии
  • #8
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Хаха ( преди 7 години )
    Пълни глупости, няма компания която да разкрие подобна информация без да е гласувана от борда на акционерите, защото засяга техните интереси. Като се има предвид колко е тромава системата на тези дружества, още повече за подобни маловажни въпроси е сигурно, че това или са догадки или манипулация.
  • #7
    27 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не се заблуждавайте! Това са търговски трикове на немските манипулатори. Внушават на хората, че едва ли не са направили нещо страхотно за много пари и им го продават на загуба. Едва ли не искат да им кажат:юруш народе, купувайте, че днеска има - утре няма. Глупавите им клиенти си купуват скапаните им коли с мисълтта, че са на голяма далавера, а в същото време корпорацията им взема паричките със счетоводни трикове изкарват модела на загуба и по този начин плащат по-малко данъци. Хитро, нали!
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 7 години )
    Разработките са скъпи, не толкова самите материали вложени в конкретната кола. Когато са вложени много пари в проектирането на дадена кола, а продадените бройки не са много парите не могат да се избият. Затова се казва че даден модел става печеливш от определен брой продадени коли натам.
  • #5
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като гледам така класацията е пълна с коли на които производителите са вложили много а са спечелили малко.Звучи като добра оферта. Освен фиат може би те признати че такъв дето не му се разпадат пластмасите,таблото и дръжките на вратите след 4-5 години няма. Само за бугатито не мога да разбера ?Какво в тоя автомобил струва 11 милиона лева сумарно цена плюс загуба?По-евтино би им излязло просто да подаряват по едно скъпо ауди на всеки купил си голф.Щяха да дигнат мн рейтинг.
  • #4
    28 rate up comment 1 rate down comment
    До първия анонимен ( преди 7 години )
    Колега, тъкмо за FourTwo се отнася. Заради загубите отделната компания Smart беше разтурена и сега е част от Merceedes-Benz, заводът в Холандия беше затворен, а третото поколение е на практика Рено Туинго със сменени ламарини и се произвежда в завода на Рено в Ново Место