IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW захапа несъществуващ модел на Tesla

Новата рекламна война - BMW 330e срещу Tesla Model 3

BMW захапа несъществуващ модел на Tesla

 Поредният атрактивен рекламен клип на нов модел автомобил идва от Америка, където така наречената “сравнителна реклама” е напълно позволена и дава възможност на компаниите да противопоставят своя продукт с този на конкурентите. Клипът е дело на BMW, като хвърля ръкавица на несъществуващ модел на Tesla.

Въпросният електромобил на Tesla е Model 3, като именно неизвестната дата на пазарната му премиера е основен акцент в рекламата на BMW. Американската машина бе показана като прототип по-рано тази година и вече получи 400 000 предварителни поръчки, въпреки че заплатилите депозит от по 1000 долара не са изпробвали колата. Те дори не са наясно кога Model 3 ще бъде на пазара.

За разлика от Tesla Model 3 новото BMW 330e е напълно реален автомобил. Той не е напълно електрически, а представлява хибрид с бензинов двигател и батерии, които се зареждат в електрическата мрежа.

"Можете да платите депозит и да чакате, можете да впишете името си в списък и да чакате, можете да се наредите на опашка и да чакате. По-добре започнете да шофирате сега - новото BMW 330e с разход от само 3,3 л/100 км.", сочи рекламният текст.

Въпросната версия на BMW 3-Series представлява мощен, но икономичен плъг-ин хибрид. Той използва 2,0-литров бензинов двигател със 184 к.с., електромотор с 88 к.с., 8-степенна автоматична скоростна кутия и комплект литиево-йонни батерии. Общата мощност на автомобила е 252 к.с. и 420 Нм въртящ момент.  

BMW 330e ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди, а максималната му скорост е 225 км/ч. Само на електричество седанът може да измине до 40 км. Цената на машината започва от малко под 45 000 долара.



Още по темата:
Стоичков рекламира Volkswagen GTI
Lexus пусна реклама с BMW i3

Реклама на C-Class скандализира Германия

 

Тагове: bmw 330e tesla model 3
0 от 500
  • #28
    1 rate up comment 3 rate down comment
    гУспУда разбирачи ( преди 7 години )
    А от Варна до София може ли да се стигне или и за тази огромна дистанция не става Тесла и пак трябва да хващам самоУет.
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    до Българска работа...Като искаш да ситгнеш от Варна до Виена, отиваш взимаш си един самолетен билет от летището и отиваш. В самолета ще има гориво да стигне, ни са притиснявай, пилота няма да се чуди къде има станция да зарежда.
  • #26
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Тука има,тука няма ( преди 7 години )
    Тесла е мечтата на българина-да кара без пари и подръжка. Няма масло,няма ремъци,няма гориво...ама няма и зарядни станции. Няма пълно щастие,няма.
  • #25
    7 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    "НИКОЙ не каза как се стига от Варна до Виена с Тесла" - от Варна до Виена с автомобил пътуват само гастарбайтерите. Белите хора ползват самолети за такива разстояния.
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Progres ot Germaniq ne idva sus sigurnost!Za USA moje!Ot Germaniq samo dizeli koito edva li sa golqm progres!
  • #23
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Българска работа... ( преди 7 години )
    Само философстване....НИКОЙ не каза как се стига от Варна до Виена с Тесла. А 250 станции за континент с площ от 10 180 000 кв.км е смешно.....и жалко за хората с розови очила.Може би към 2020 нещата ще са добре, засега НЕ!
  • #22
    5 rate up comment 1 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Istinskoto NEMSKO beshe do vremeto kogato se ispiswashe MADE IN WESTERN GERMANY !
  • #21
    11 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Ами то и Бенц като е нправил първата кола, сигурно не е имало пътна мрежа като сегашната, а пък бензиностанции да не говорим... Тези две неща са обвързани и се случват паралелно! не може да изграждат станции все едно всички автомобили са електрически, когато реално не е така. Като нуждите се увеличат, ше се увеличат и станциите (под нужди може да рабираш и продажби)
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    info ( преди 7 години )
    682 Supercharger stations with 4,175 Supercharger + 200 destination charger locations available in Europe.Или простичко казано: безплатно пътуване от ню йорк до калифорния, и от анкара до лондон
  • #19
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Голямо хвалене ( преди 7 години )
    Хайде всички разбирачи тук да ми направят примерен маршрут за Тесла със зареждания от Варна до Виена......хайде да ви видя. Живея в Европа и мога да ви кажа че ел.колите са бъдещето но ние живеем в настоящето и реалността е ,че в Европа няма много станции за зареждане и 700 станции за Америка пак са малко там пазара е 300 000 000 души . Махнете розовите очила и погледнете картата със станции в Европа.