IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Реклама на C-Class скандализира Германия

Студентският клип, в който Хитлер бива прегазен от Mercedes, предизвика бурна реакция от страна на компанията

Реклама на C-Class скандализира Германия

Провокативна реклама на новия Mercedes-Benz C-Class предизвика скандал в Германия. Клипчето е дело на студенти от киноакадемията в Баден-Вюртемберг, като в него автомобил на марката с пълна газ блъска младия Адолф Хитлер. Лозунгът на учебното филмче гласи: "Разпознава опасността преди тя да се случи".

Действието на рекламата се развива в малко селце края на 19 век, където супермодерният автомобил изглежда като машина от друга планета. Клипът започва с това как Mercedes-Benz C-Class влиза в селото и сам спира пред 2 малки момичета, играещи на улицата. Автомобилът обаче е безпощаден към момчето с балона, което се оказва малкия Адолф Хитлер.

От компанията Merсedes протестираха, като обявиха, че е недопустимо в реклама да се използва смъртта на човек, особено на дете. Освен това в Германия са особено чувствителни към всякакви национал-социалистически символи, които се появяват в средствата за масова информация. Затова и самата реклама започва с надпис "Този клип не е свързан с компанията Mercedes/Daimler AG".

Всъщност основата задача пред студентите е била да създадат ефектна реклама, която да предизвика бурно обсъждане в обществото. И те явно са се справили добре с нея. Реакциите в интернет-форумите също са доста противоречиви. Някои считат филмчето за "неостроумно" и "хладно", а други го наричат - "великолепно" и дори "гениално", пише в. Humburger Post.

Ръководителят на студентската група Тобиас Хаас защити своите ученици , като обяви, че съществува неизползван огромен потенциал, който може да бъде реализиран при разработките на реклами. Според него обаче автомобилните компании се страхуват от аналози с миналото, като предпочитат да хвалят най-новите си технологии, което е доста скучно. Освен това студентите е трябвало да отговарят и на въпроса - "Какво ще се случи с една технология, ако тя има душа?"



Видео: YouTube

Тагове: mercedes-benz c-class
0 от 500
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Да беше сгазил и Йозев Менгеле....
  • #16
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    типични немци.всичко е прекрасно изпипано съвършенно.и най-накрая завършва със катастрофа.. както всичкото им. на някой случайно някога да му е хрумвало,че тва може да е грешният Адолф?
  • #15
    6 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    spored men ideqta e, 4e tehnologiite v c classe mogat da promenqt hoda na istoriqta i tva si e silno reklamno poslanie...a 6to se otnasq do smartta v reklamite...ima edna reklama na edna bira IPK...deto smqrtta s kosata si pie birata, a na edin tip postoqnno mu slu4vat edni ne6ta...tva e ni6to novo!
  • #14
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi Georgiev ( преди 10 години )
    не случайно в началото на клипа пише NON AUTHORIZED !! BENZ нямат общо с тази реклама ;)
  • #13
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Ей това швабето са невроятно лицемерни ***.На Мерцедес са били отпуснати 500000 германски марки субсидия по личното нареждане на Фюрера, а сега тия *** плюят в лицето на главния им благодетел.
  • #12
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Смъртта отдавна не само се рекламира,тя носи печалби:-Екшъните в които Добрия и Лошият избиват 200 човека, а ако е и Стивън Сегал даже дават как им кръши крайниците и вратовете за да има хепиенд!-Каунтърстрайк игрите, колкото повече избиеш от другите и кръвта им се размаже по монитора докато ги убиваш,еех че КЕФ!-Истинските войни за налагане на демокрация с милионни цивилни жертви!Истината е,че живеем в свят където за да се продава се използват всякакви методи.И хората сме лицемери!
  • #11
    26 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    хахах самият Хитлер се е возил само на Mercedes-Benz,това само по себе си говори за Марката. Но прегазен от нея, това е просто нелепо...
  • #10
    21 rate up comment 12 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Поредната мега-тъпотия made in Германия :) Тея студенти ми е ясно колко са "немски"....
  • #9
    27 rate up comment 14 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Тъпо. Както и днешната младеж. Мислех, че *** са главно в България, но явно и в най-развитата европейска държава ги има. Не може в една реклама да се рекламира човешката смърт. Ако и скаха непременно да намесят Хитлер като дете, трябваше да направят рекламата така, че като порасне малкия Адолф, да дружи примерно с еврейчета и да се откаже от войните. Ето това би било реклама, а не убойството на дете, което в детството си явно си е нямало представа накъде ще тръгне животът му.
  • #8
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    original!!!