IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW разкри сумите за засегнатите коли в САЩ

Клиентите могат върнат или запазят автомобила си. И в двата случая получават пари

VW разкри сумите за засегнатите коли в САЩ

Германският концерн VW Group направи съществена крачка за разрешаване на проблема с автомобилите с манипулирани екологични данни в САЩ. Компанията стартира онлайн конфигуратор, чрез който всеки може провери какво обезщетение ще получи.
VW обяви обезщетенията за засегнатите коли в САЩ
Снимка: Volkswagen

Собствениците на въпросните автомобили могат да избират между това да върнат обратно колата си на производителя или да я запазят. И в двата случая те ще получат пари от VW Group.

Ако клиентът реши да запази автомобила си, машината ще премине през ремонт, като собственикът й ще получи обезщетение. Размерът на сумата зависи от модела и оборудването, от изминатия пробег, от екстрите и от щата, в който е закупена.

Така например, собственик на Golf TDI от Мичиган (2011 година, автоматична трансмисия и пробег между 50 001 и 55 000 мили) може да върне колата си на производителя и да получи сумата от 19 877 долара. Ако реши да я запази, клиентът ще трябва да изчака сервизната акция, като концернът ще му предостави обезщетение в размер на 5 802 долара.

Към момента такова решение е налично единствено за колите на концерна с 2,0-литров дизелов двигател. Това са около 475 000 автомобила с марка Volkswagen - Beetle и Beetle Convertible (2013-2015), Golf (2010-2015), Golf SportWagen (2015), Jetta (2009-2015), Jetta SportWagen (2009-2014), Passat (2012-2015), както и Audi A3 (2010-2013, 2015).

Регулаторът в САЩ не прие предложените от VW Group ремонти за 3,0-литровия дизел, като ги определи като"непълни и недостатъчни в много области". С въпросния двигател са оборудвани около 85 000 реализирани на пазара в САЩ автомобили от марките VW, Porsche и Audi.

Що се отнася до клиентите в Европа, за тях обезщетения не се предвиждат. Компанията вече стартира сервизна акция за 2,0-литровия дизел, като предстои да бъде обявена такава и за другите засегнати агрегати.

Общият брой на засегнатите от скандала автомобили в световен мащаб е 8,5 млн.

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    С новите двигатели на ФИАТ ВАГ си решиха проблемите с вредните емисии.
  • #12
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Колко е тъжно вашата любима марка да си купува сама продукцията - по-голямо доказателство от това за техническата немощ и ниското качество на продукцията им няма. Горките им фенове са с по 3 патки в устата в момента и дори немогат и да измънкят колко им е "хубав" гоуфа и как добре изглежда докато седи в сервиза.
  • #11
    3 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 7 години )
    Хамериканците източват швабите, печеливши са само японците. хихихи
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Браво. Страшен удар за американците. Купили са си Голф 2011 за 20 К и малко и 2016 го продават обратно на ФВ за почти същата сума. Кой луд ще си запази колата да му правят "сервизна акция". Просто ще ги върнат на Das Welt *** и ще се вземат друг нов автомобил ;). 5 години са карали коли безплатно :)))). Иначе като гледам цените по обявите, някой хора още искрено вярват че ФВ "държи" цена ;))))
  • #9
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Абе ( преди 7 години )
    кучетата си лаят, а VW продължава напред!
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ШшшшШшшШшттт тихо, че мирише от вас, като говорите - мирише на селения и загнила мозъчна кухина!
  • #7
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Жалки Гоуфаджий ( преди 7 години )
    Пхахах сельото не издържа и се намеси! Браво доказа пак, че нямаш мозък. Надяваш ли се някой да ги накара и в Европа си изкупят боклОука, та да се отървеш ?Много ме радвате, като ви гледам как се пръскате от яд и ръсите само глупости - сами доказвате, че имате комплекси от марката и автомобила, който карате.Дали собственика на нов автомобил от ВАГ го грее, че някъв автомобил сътворен от два обединени *** ( 0000 ) е записан някъде, при положение, че тр. пак да плаща, като поп и е без кола?
  • #6
    6 rate up comment 13 rate down comment
    жалки фЕатаджии ( преди 7 години )
    Може да е тихо,може и да не е..Но на Ринга,на Льо Ман,на Цонтидром или Лагуна Сека тихи са само собствениците на жълтите легени!
  • #5
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тихо е под статите за глобите на ВАГ, ама не е толкова тихо колкото в бокса на Тойота на Льо Ман. Вчера беше скромно и под статията за драга с Type R. А днес е тихо под статията за поздрава на Порше.
  • #4
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какво качество те гони бе чиляк , тук става въпрос за софтуерна настройка за по-добри харектеристики (разход , ускорение) който да влизат в евронормите