IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Концепция връща Lamborghini към корените

В последно време се появиха някои критики към Lamborghini, че е променен стилът на новите модели, под влияние на фирмата майка Audi.

Концепция връща Lamborghini към корените
Сега концепцията Lamborghini Embolado е отговор на тези критики, като показва възможните посоки за развитие на дизайна на „разярения бик”. 


Концепцията е създадена от студента по дизайн Лука Серафини (Luca Serafini). Идеята за Embolado идва от фестивал в Испания наречен Toro Embolado, което означава „бик с топки”. При този фестивал топки от лесно запалим материал се окачват по рогата на биковете вечер и се запалват, след това биковете се пускат свободно по улиците на града. 

Автомобилът създаден по дизайна на Серафини е базиран на модела Gallardo, но парадоксално, е още по-близък по дух до идеите на марката Lamborghini. 


Автомобилът излъчва сила и динамика дори когато не се движи. От фирмата все още не са обявили намеренията си за бъдещето на тази концепция, но не би било лошо, ако от нея излезе основата на бъдещия компактен модел за който се мисли и говори в Lamborghini отдавна, който да бъде силният конкурент на Dino на Ferrari.
0 от 500