IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel въвежда реален разход на гориво

Моделите на марката вече ще се тестват по цикъла WLTP

Opel въвежда реален разход на гориво

Германската марка Opel изпреварва очакваните през 2017 г. нови регулации за разхода на гориво на автомобилите в Европа, като доброволно ще изнася данни по цикъла WLTP. Той отразява много по-реални данни за потреблението на автомобилите, сочи официалното съобщение от Opel.
Opel въвежда реален разход на гориво
Новата Astra. Снимка: Opel

Първият такъв модел на Opel ще бъде новата Astra. От юни 2016 година за автомобила ще бъдат предоставяни както данни по използвания в момента NEDC, така и по новия цикъл за измерване WLTP. Данните определени на базата на новия тестови цикъл ще бъдат публикувани и за други модели по-късно през тази година.

В съответствие с плановете на ЕС, новият и по-реален стандарт "Световна хармонизирана тестова процедура за леки автомобили" (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure, WLTP) ще бъде въведен официално през 2017 година.

Германската компания взима превантивни марки и по отношение на емисиите на NOx при дизеловите си автомобили, като целта е доброволна и ранна междинна крачка към така наречения цикъл RDE (базиран е на измервания на емисиите на автомобила директно на пътя), който влиза в действие от септември 2017 година.

За целта от август тази година Opel ще интегрира подобрени SCR дизелови устройства в новите си автомобили. Стратегията предвижда към 2018 година SCR катализаторите да бъдат въведени в целия дизелов парк на марката.

Тагове: opel astra nedc wltp
0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 12 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    И тези вървят по стъпките на vw
  • #3
    30 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Мда, аз го докарвам към 1,15/100, но на твърд теглич и голям наклон.Наскоро гледах тест на новия Приус по АвтомоторСпорттв или неща подобно, докараха го до 6,6/100Тук във форума са големите специалисти...
  • #2
    41 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    Браво на Опел, въобще много ме радват как се развиват в последно време!
  • #1
    21 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не само новия, но и стария съм докарвал до стойности съвсем леко на 2 л/100 км . Така че не са никакви врели-некипели! На новия правих тест драйв градско в Манила, едно от местата в света с най-кофти трафик и задръствания и показа 2,21 ако си спомням точно. Както и да е, не мога да коментирам качеството на горивата там, така че не съм сигурен колко реален е този разход. И все пак, много по добре от 3/100 масло, като някой ВАГ шедьоври!