IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel въвежда реален разход на гориво

Моделите на марката вече ще се тестват по цикъла WLTP

Opel въвежда реален разход на гориво

Германската марка Opel изпреварва очакваните през 2017 г. нови регулации за разхода на гориво на автомобилите в Европа, като доброволно ще изнася данни по цикъла WLTP. Той отразява много по-реални данни за потреблението на автомобилите, сочи официалното съобщение от Opel.
Opel въвежда реален разход на гориво
Новата Astra. Снимка: Opel

Първият такъв модел на Opel ще бъде новата Astra. От юни 2016 година за автомобила ще бъдат предоставяни както данни по използвания в момента NEDC, така и по новия цикъл за измерване WLTP. Данните определени на базата на новия тестови цикъл ще бъдат публикувани и за други модели по-късно през тази година.

В съответствие с плановете на ЕС, новият и по-реален стандарт "Световна хармонизирана тестова процедура за леки автомобили" (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure, WLTP) ще бъде въведен официално през 2017 година.

Германската компания взима превантивни марки и по отношение на емисиите на NOx при дизеловите си автомобили, като целта е доброволна и ранна междинна крачка към така наречения цикъл RDE (базиран е на измервания на емисиите на автомобила директно на пътя), който влиза в действие от септември 2017 година.

За целта от август тази година Opel ще интегрира подобрени SCR дизелови устройства в новите си автомобили. Стратегията предвижда към 2018 година SCR катализаторите да бъдат въведени в целия дизелов парк на марката.

Тагове: opel astra nedc wltp
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Учуден ( преди 8 години )
    Аз съм свикнал не европейските данни за разход. В 90% от случайте взимам каталожните данни, прибавям 2 литра и се получава реалния разход.
  • #13
    17 rate up comment 0 rate down comment
    XX ( преди 8 години )
    Освен разликите в разхода има и други 2 смешни неща.Мощностните показатели на двигателите по SAE..някой замисля л исе как се плащат данъци по виртуални мощности? няма нито един производител дето да дава мощност на колелата в офиц.данни..пълна измама с данъци такси мита ,налози.. Гледат мотора като абсолютна стойност ,а че от 160 к.с потребяваш 130 кой го е еня..Автомобила си е една голяма измама..особено като стане равен по стойност с къща.. *** ламарина..
  • #12
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Автомобилист ( преди 8 години )
    Приятели представяте ли си какво се случи. Производителите казаха официално: да ние ви лъжем десетки години за разхода. Похвално, че започват да бъдат искрени. На първия прошка, останалите да бъдат гонени за лъжите от всички автомобилни организации.
  • #11
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    А бе опел не са германски от 33-та а са на Дженеръл Мотъра както и Холдън в Австрталия и Воксъл в ЮК.
  • #10
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Добре е Опел, не като полудържавните перачници СОЦваген и рено!Едните лъжат и мажат с фалшиви държавни "проверки", а другите ги изловиха като кокошкари в глокник!
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Аз се отказвам! Спорът с телевизор е безсмислен!Вярвай си в каквото искаш! Мен не ме интересува. BTW не виждам някъде да съм те обиждал, за да ми отвръщаш с подобен тон. Или това те прави много голям, поне в твоите очи! Защото в моите те прави нищожен
  • #8
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Ама, верно ли?Нито знам какви са AutoMotorSport HD нито на кой са собственост. Не ми и дреме. Знам какво съм гледал, време е ти да проумееш някои нещаЕдин русичък на около 50-те ги тества, това ще ти припомни ли някои неща?"***, инфинити и по таван не могат да съществуват в едно изречение..."Май *** си ти, Инфинитито мина с около 57-58 км/ч, Приуса още по надолу, една скапана Октавия минава същия тест с около 65 км/ч. Прави си сметка на какво е способен този "премиум" кош.
  • #7
    16 rate up comment 0 rate down comment
    GP ( преди 8 години )
    Колкото до разхода, от край време Европейският цикъл е подвеждащ и нереален, според мен трябва да е синхронизиран с американския, при който се случва често потребителите да постигат по-нисък разход от заявения...
  • #6
    9 rate up comment 21 rate down comment
    GP ( преди 8 години )
    ***, инфинити и по таван не могат да съществуват в едно изречение... Пълен *** си, ама пълен
  • #5
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хаха, ти не можел да четеш, написах го AutoMotorSport HD. Понеже лъжа, ще ти кажа, че в същото предаване направиха същия тест и с Инфинити, пак хибрид, което даде 10,6/100За слалома между конусите да не отварям въпрос, че и двете за малко щяха да са на таван. Такъв баланс и управление имат...Ето заставам си зад думите, а ти къде си?