IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus изненада със серийна суперкола

Показаният в Детройт LC 500 е новия флагман на марката

Lexus изненада със серийна суперкола

Lexus изненада автомобилния свят, като представи на автосалона в Детройт напълно ново купе под името LC 500. Моделът е готов за серийно производство и ще се превърне в новия флагман на марката.
Lexus изненада със серийна суперкола
Президентът на компанията Акио Тойода представя автомобила. Снимка: Ройтерс 

Суперколата LC 500 трябва да покаже направлението, в което ще се развиват моделите на японския производител. Тя е построена по мотивите на концептите LF-LC, които Lexus демонстрира на някои от последните големи автомобилни салони.

Автомобилът е получил голяма решетка на радиатора, авангардни LED фарове, дълъг капак, полегат покрив, който може да бъде от стъкло или карбон, активен заден спойлер и задни светлини с вписана в тях буква L. Клиентът може да избира между 20- и 21-цолови алуминиеви джанти.

Габаритите на Lexus LC 50 са дължина от 4760 мм, широчина от 1920 мм и височина от 1345 мм. Разстоянието между двете оси е 2870 мм. Това е първият модел на марката, изграден на новото шаси за автомобили със задно предаване GA-L (global architecture for luxury vehicles).

Суперколата се задвижва от 5,0-литров V8 с мощност 467 к.с., който е познат от моделите RC F и GS F. Двигателят се съчетава с напълно нова 10-степенна автоматична скоростна кутия, което позволява ускорение от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 4,5 секунди.

Салонът на купето е с 4 места, като в оборудването влиза мултимедиен комплекс от ново поколение, аудиосистема Pioneer, както и система за безопасност Lexus Safety System +. Кога обаче ще почнат продажбите на модела и колко ще струва той, все още не е обявено.

Тагове: lexus lc 500
0 от 500
  • #3
    38 rate up comment 33 rate down comment
    Koтоошу ( преди 8 години )
    Уникален грозил отвън а от вътре е отврат на ента степен. Не може да стъпи на резервната гума на Ягуара , а камо ли на немската тройка.
  • #2
    11 rate up comment 23 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    автомобила е страхотен, но цената за която се говори ~ $120к е убиец...
  • #1
    28 rate up comment 27 rate down comment
    Joe ( преди 8 години )
    Красота, елегантност, абсолютно качество, иновации - това е Лексус.Само не мога да се начудя защо красивият дизайн не се прилага и при марката Тойота, която е все пак фирмата-майка.