IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus изненада със серийна суперкола

Показаният в Детройт LC 500 е новия флагман на марката

Lexus изненада със серийна суперкола

Lexus изненада автомобилния свят, като представи на автосалона в Детройт напълно ново купе под името LC 500. Моделът е готов за серийно производство и ще се превърне в новия флагман на марката.
Lexus изненада със серийна суперкола
Президентът на компанията Акио Тойода представя автомобила. Снимка: Ройтерс 

Суперколата LC 500 трябва да покаже направлението, в което ще се развиват моделите на японския производител. Тя е построена по мотивите на концептите LF-LC, които Lexus демонстрира на някои от последните големи автомобилни салони.

Автомобилът е получил голяма решетка на радиатора, авангардни LED фарове, дълъг капак, полегат покрив, който може да бъде от стъкло или карбон, активен заден спойлер и задни светлини с вписана в тях буква L. Клиентът може да избира между 20- и 21-цолови алуминиеви джанти.

Габаритите на Lexus LC 50 са дължина от 4760 мм, широчина от 1920 мм и височина от 1345 мм. Разстоянието между двете оси е 2870 мм. Това е първият модел на марката, изграден на новото шаси за автомобили със задно предаване GA-L (global architecture for luxury vehicles).

Суперколата се задвижва от 5,0-литров V8 с мощност 467 к.с., който е познат от моделите RC F и GS F. Двигателят се съчетава с напълно нова 10-степенна автоматична скоростна кутия, което позволява ускорение от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 4,5 секунди.

Салонът на купето е с 4 места, като в оборудването влиза мултимедиен комплекс от ново поколение, аудиосистема Pioneer, както и система за безопасност Lexus Safety System +. Кога обаче ще почнат продажбите на модела и колко ще струва той, все още не е обявено.

Тагове: lexus lc 500
0 от 500
  • #23
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Cenitell ( преди 8 години )
    Откакто извънземните кацат с колите си на Земята и ги пускат за продажба, това раздвижи дизайнерите и вече 3/4 от новите модели от всички континенти смело копират поне предната вретеновидна решетка и силно "начупените" форми.
  • #22
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Хахаха ( преди 8 години )
    Хахахахахахахахахахахахах. Ориииззззз. Тия тоя път надминаха себе си, по грозно и назадничево нещо не бяха правили.
  • #21
    19 rate up comment 14 rate down comment
    Хан ( преди 8 години )
    Красив! Мнооого красив!
  • #20
    24 rate up comment 15 rate down comment
    Рунтав ( преди 8 години )
    Ще обръща вратовете, ама на другата страна.
  • #19
    22 rate up comment 19 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Определено ще се отличаваш от масата с немски автомобили. Ще обръща вратове на всякъде.
  • #18
    25 rate up comment 15 rate down comment
    4иб Майстера ( преди 8 години )
    Дизайнера на решетката, да го пратят зад решетките!
  • #17
    29 rate up comment 22 rate down comment
    Гошо ( преди 8 години )
    На цвят са я докарали, но до там! Икебаната им е силата, но колите им са за посмешище. Докато купираха западните автомобили правеха добри и качествени коли, но след като започаха по-самостоятелно да работят и оплескаха всичко, сега дори китайците ги изпревариха по дизаин и по качество!
  • #16
    32 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Подвижно ренде Вьорнер на четири колела! Жълтурковците са новатори!
  • #15
    8 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Предницата щеше да бъде невероятно красива, ако решетката нямаше контурите на цукало! Невероятно е как японските дизайнери продължават да слагат тая мега грозна решетка и да съсипват визията на този иначе страхотен автомобил!
  • #14
    22 rate up comment 22 rate down comment
    гостЪ ( преди 8 години )
    абе палячовци кое му е бавното на това - GT клас с ускорение 4.5с 0-100. Сигурен съм че кошниците дето карате под 9 няма