IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и Lexus вече с гаранция 6 години

При батериите на хибридите срокът е увеличен на 10 години

Toyota и Lexus вече с гаранция 6 години

Голямата новина на щанда на Toyota и Lexus на Автомобилен салон София 2015 не е свързана с премиерните модели. А с въвеждането на нова, по-дълга гаранция за автомобилите на японския концерн.
Toyota и Lexus вече с гаранция 6 години
Lexus IS 200t на Автомобилен салон София 2015. Снимка: Automedia.bg

Гаранционният срок за всички нови коли на Toyota и Lexus е вече 6 години или 200 000 км, обявиха от българското представителство на марките. Удължената гаранция се предлага без доплащане, като е осигурена от Toyota Motor Europe и представлява двойно увеличаване на заводския срок, който е 3 години или 100 000 км.

Гаранцията покрива всички възли и агрегати, включително дюзите и турбината при дизеловите двигатели. Изключение правят консумативи като акумулатор, амортисьори, съединител, изпускателна система, гумени уплътнения.

Гаранцията на батерията при хибридите на двете японски марки също е увеличена двойно - на 10 години.

Основните акценти на щанда на двете марки са премиерите на Toyota Avensis и Lexus IS 200t.

0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Бха, тук вече и съединители не се сменяват! Тенекиите се разкапват, но съединителя държи. Ремъци, ролки, водни помпи всичко е вечно. Ето така се прави! Малко шумоизолацията и падащите уплътнения да оправят, че са жив зян...
  • #18
    12 rate up comment 2 rate down comment
    до: ! ( преди 8 години )
    А при теб гаранцията е пълна и е доживотна, че ще си останеш все така *** и ограничен.
  • #17
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    VAGончика, пак се опитва да пробутва лъжи. Първо беше със съединителя, а като видя, че пак го хванахме в лъжа почна с другите, които сме ги чували. Най-плоската му лъжа е, че ако си купиш джанти не от Тойота, гаранцията ти отпадала. Абе ***, като не си имал нова Тойота, откъде си го измисли това! Трета НОВА Тойота сменям и на всичките зимните гуми и джантите съм ги купувал от Боряна. Гарантирам ти, че гаранцията не отпада.Ако не ми вярваш се обади в Тойота и ги питай!Те ще ти се смеят ***
  • #16
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пълна Гаранцията покрива всички производствени или монтажни дефекти проявени при нормална употреба на автомобила за период от 5 години или 160 000 км, което от двете се случи първо, без ограничение в пробега за първата година (валидно само в Пан-европейски страни). Гаранцията покрива разходите за репатриране на Вашия автомобил до най-близкия оторизиран сервиз в случай на повреда и обездвижването му, ако това е в резултат на гаранционен дефект.
  • #15
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нищо общо с гаранцията на КИА, която при КИА покрива само двигател и скоростна кутия. Това е ТОЙОТА и ЛЕКСУС бе момче.Най-здравите коли в света. Иначе кой луд ще им даде 200 000 км. гаранция на цялата кола!!!
  • #14
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това са пълни глупости! Гаранцията е ПЪЛНА, то си го пише.Гаранцията на Тойота и Лексус винаги е била на всичко по колата,освен изброените консумативи. Естествено,че трябва да се поддържа във фирмен сервиз, не може да я поддържаш в някакви гаражни сервизи или каквито и да било,където не се знае какво е качеството на работата. Гуми,джанти изобщо няма изискване да са от Тойота! А и поддръжката никой не те задължава да я правиш в Тойота, но ти отпада гаранцията,което е естествено.
  • #13
    12 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Пардон - 160 000 kм
  • #12
    13 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Тука нещо ЛЪЖЕТЕ!Сегашната гаранция е 5 години или 150 000 километра,което първо настъпи!Това не е WV
  • #11
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Селски кой го интересува убитата фалирала марка Алуди в някакво измислено DTM.Ти луд ли си или ***.Тук става въпрос за модерни автомобили,а не немски пушещи канцерогенни трошляци които вече са забранени в целия свят.
  • #10
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    http://***.audiblog.nl/2015/10/dreifachsieg-fur-audi-beim-dtm-finale/