IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и Lexus вече с гаранция 6 години

При батериите на хибридите срокът е увеличен на 10 години

Toyota и Lexus вече с гаранция 6 години

Голямата новина на щанда на Toyota и Lexus на Автомобилен салон София 2015 не е свързана с премиерните модели. А с въвеждането на нова, по-дълга гаранция за автомобилите на японския концерн.
Toyota и Lexus вече с гаранция 6 години
Lexus IS 200t на Автомобилен салон София 2015. Снимка: Automedia.bg

Гаранционният срок за всички нови коли на Toyota и Lexus е вече 6 години или 200 000 км, обявиха от българското представителство на марките. Удължената гаранция се предлага без доплащане, като е осигурена от Toyota Motor Europe и представлява двойно увеличаване на заводския срок, който е 3 години или 100 000 км.

Гаранцията покрива всички възли и агрегати, включително дюзите и турбината при дизеловите двигатели. Изключение правят консумативи като акумулатор, амортисьори, съединител, изпускателна система, гумени уплътнения.

Гаранцията на батерията при хибридите на двете японски марки също е увеличена двойно - на 10 години.

Основните акценти на щанда на двете марки са премиерите на Toyota Avensis и Lexus IS 200t.

0 от 500
  • #39
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Мда 145 лв обслужване с наливния Мобил за бакшишитепо по 6лв/лЕдно качествено масло почва от 20 лв/лПредставям си какви *овна слагат вътре
  • #38
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГи,а ти си по-зле от собствения си дилър, който ти пробутва големи ***. Само ще ти кажа, че не е нужно да си дилър на някоя марка, за да отвориш сайта и да прочетеш гаранционните условия на дадена марка. Да, зная, че теб тези неща не те вълнуват, защото никога не си имал кола, която да бъде в гаранция, за да се възползваш от нея. Карай си немската щайга, нов внос и не се прави на умен, защото никак не ти се получава!
  • #37
    1 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 8 години )
    Този е по-зле от дилър! Гаранцията реално си е 5 години на батерията до сега поне,после се удалжава година за гидина ако издаржи " безплатния тест" ... принципно е вмъкнал нещо такова в думите си,но без да набляга на някой важни подробности -готов политик :)
  • #36
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    10 ГОДИНИ БЕЗПЛАТНА ГРИЖА ЗА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯОт всички основни агрегати в автомобилите единствено хибридната батерия не се покрива от удължената гаранция 6 години или 200 000 км. За нея Тойота Мотор Европа и Тойота Балканс предлагат отделна, още по-добра програма: 10 ГОДИНИ БЕЗПЛАТНА ГРИЖА ЗА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ, която гарантира на клиентите пълно спокойствие за безупречната работа и високата пазарна стойност на техния Toyota хибрид за цели 10 години!Програмата 10 Години Безплатна Грижа за Хибридната Батерия става стандартна за всички хибридни модели Toyota без допълнително доплащане и влиза в сила за всички поръчки на Toyota от утре 17 октомври 2015 Заводската гаранция на всички компоненти на хибридната система на Toyota и Lexus, включително на хибридната батерия е 5 години или 100 000 км.10 Години Безплатна Грижа За Хибридната Батерия е революционна програма, която удължава грижата за хибридната батерия от петата до десетата година, като гарантира на клиентите на Toyota и Lexus пълно спокойствие за безупречната работа и високата пазарна стойност на техния хибриден автомобил за цели 10 години!Програмата включва 5 последователни, напълно безплатни диагностични теста на хибридната система, придружени от сертификати, всеки от които удължава грижата за хибридната батерия с още 1 година или 15 000 км и осигурява безплатна смяна на батерията при евентуален дефект.
  • #35
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Разбира се клиентите на Toyota, ще са сигурни в стриктното спазване на всички стандарти и процеси за извършване на ремонт, предписани от производителя, Toyota Motor Corporation и за всеки автомобил Toyota ще се поддържа пан-европейска Електронна Сервизна Книжка.Удължената гаранция 6 години или 200 000 км продължава да покрива 203 групи елементи в автомобилите, разделени в 15 основни секции, подробно изброени в Сертификат за Удължаване на Заводската Гаранция:ДвигателГоривна система (бензин)Горивна система (дизел)Охлаждаща системаМеханична скоростна кутияАвтоматична скоростна кутияРазпределителна кутия и ДиференциалиЗадвижванеОкачванеКормилно управлениеСпирачна системаКлиматична система / ПарноЕлектрическа системаКупеХибридна система
  • #34
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    6 ГОДИНИ ИЛИ 200 000 КМ ГАРАНЦИЯНовата 6 години или 200 000 км гаранция става стандартна за всички модели Toyota без допълнително доплащане и влиза в сила за всички поръчки на Toyota със старта на Автомобилен Салон София 2015 - от 17 октомври 2015.Досегашната гаранция 5 години или 160 000 км се удължава с още 1 година и 40 000 км без промени в обхвата на покритието и администрирането й. На практика, това означава удвояване на заводската гаранция от 3 години или 100 000 км!Новата 6 години или 200 000 км удължена гаранция е осигурена директно от Toyota Motor Europe и Тойота Балканс, официални представители на марките в Европа и България.
  • #33
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    На моя хибрид обслужването е безплатно за 5 г. а гаранцията на батерията е 8 г. без значение къде си поддържал колата. Така, че точно пък Тойота за добър ден няма да ти искат 200 лв. А и между другото обслужването, ако трябваше да го плащам струва 145 лв. Явно говориш за някоя немска марка, където за добър ден ти искат пари. Личи си, че в Тойота никога не си влизал и никога не си поддържал. И за какъв вносител ми приказваш ти, като тази гаранция е за цяла Европа. Или за Европа вносителя е един?
  • #32
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Винкуел Дизуел ( преди 8 години )
    У Пеуник почваме да стопуяме и все поуече си купуаме уапонско! Гоуеми са. По коруави от нашиьо винкуел и поубави от засукана пеуничанка. Гоуеми!
  • #31
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    че започна много умен да ставаш
  • #30
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Селяните от Аутомедия ще ги осъдят,че правят реклама на селска марка която вече е забранена в целия свят.