IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota и Lexus вече с гаранция 6 години

При батериите на хибридите срокът е увеличен на 10 години

Toyota и Lexus вече с гаранция 6 години

Голямата новина на щанда на Toyota и Lexus на Автомобилен салон София 2015 не е свързана с премиерните модели. А с въвеждането на нова, по-дълга гаранция за автомобилите на японския концерн.
Toyota и Lexus вече с гаранция 6 години
Lexus IS 200t на Автомобилен салон София 2015. Снимка: Automedia.bg

Гаранционният срок за всички нови коли на Toyota и Lexus е вече 6 години или 200 000 км, обявиха от българското представителство на марките. Удължената гаранция се предлага без доплащане, като е осигурена от Toyota Motor Europe и представлява двойно увеличаване на заводския срок, който е 3 години или 100 000 км.

Гаранцията покрива всички възли и агрегати, включително дюзите и турбината при дизеловите двигатели. Изключение правят консумативи като акумулатор, амортисьори, съединител, изпускателна система, гумени уплътнения.

Гаранцията на батерията при хибридите на двете японски марки също е увеличена двойно - на 10 години.

Основните акценти на щанда на двете марки са премиерите на Toyota Avensis и Lexus IS 200t.

0 от 500
  • #29
    2 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Ако ще и 12г да направят гаранцията, това ще е една от последните коли, които бих си купил...Радвайте и си карайте дръвцетата, наречени Тойота
  • #28
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Най-скъпата, не означава такава със свободни пари! Затова държавата им помогна леееекичко....
  • #27
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойота създава световни стандарти непонятни само за дивия балкански *** *** Балкански.Затова винаги *** ще бъде най *** *** на света.
  • #26
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    VAGи,Тойота нямат нужда да привличат, когото и да е. Те са най-големият производител на автомобили в света и са най-скъпата компания в автомобилния бранш, като разликата между първия и втори е близо 2 пъти. Смятай за каква могъща империя става на въпрос. Тойота, ако иска може да купи всичките немски марки накуп. Само, че *** не им трябват. Те са самостоятелна компания,която задава всички стандарти в автомобилостроенето.Чалгарите любители на нафтови печки,обаче не можете да го разберете това
  • #25
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Като не могат да привличат клиенти с качествата на колата се опитват да ги привличат с гаранции безплатен интернет и т.н.Но и това май не работи - като гледам клекнали са с цените и такава гаранция.... и пак не ги купуват - защо ли?
  • #24
    2 rate up comment 7 rate down comment
    dn13 ( преди 8 години )
    скорустна котия!?
  • #23
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Докато едни лъжат със софтуер и тровят хората, като продавата канцерогенни талиги с китайска гаранция-франция и обявяват сервизна акция по желание на глупавите клиенти, други увеличават качеството и в същото време и гаранцията. Кога селската марка ще предложи подобна гаранция. Кога ще предложат 10 г. гаранция на батериите на хибридите си. Опссс, забравих, че те нямат хибриди, а развиват нафтови печки. Ах, колко жалко е да си фен на чалгата и ПопФолкВаген, който е пред фалит.
  • #22
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Ханку ( преди 8 години )
    Купете си каруца с кобила бре. Така ще си имате превозно средство доста дълго време, ефтино за подръжка и екологично в същото време.
  • #21
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    на киа гаранцията е 5 години или 150 000 км която е пълна +2 год на двигател и скорустна котия но си остава 150 000км
  • #20
    2 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    На другите ненадминати по качество КИА, на половината от такситата в София не им работят диодните фарове. За останалото не ми се мисли. Коли на по година, бати....