IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Избраха наследника на Humvee

Новият високопроходим автомобил на Пентагона е JLTV

Избраха наследника на Humvee

Американските въоръжени сили ще имат нова многоцелева високопроходима машина, която ще замени легендарния Humvee, съобщава изданието The Verge.
Избраха наследника на легендарния Humvee
От Пентагона официално обявиха, че са избрали компанията Oshkosh Corporation да направи автомобила, чието производство ще стартира в началото на 2016 г. Сделката е на стойност 6,7 млрд. щатски долара, като предложението на базираната в Уисконсин фирма е избрано пред тези на компанията Lockheed Martin и на автомобилния концерн General Motors, който произвеждаше Humvee.
Избраха наследника на легендарния Humvee
Според контракта сухопътните сили на САЩ и морската пехота трябва да закупят общо 17 000 машини до 2018 г. Ако всичко върви по план, тогава Пентагонът ще направи своята втора поръчка към компанията, която освен военни машини произвежда още противопожарни автомобили, бетоновози и камиони за извозване на отпадъци.
Избраха наследника на легендарния Humvee
Новият автомобил засега е известен като JLTV (леко тактическо превозно средство). Той ще се предлага в редица модификации – с 2 или 4 седалки, като е оборудван със специална система за защита от мини, инфрачервени камери и скенери, възможност за изстрелване на управляеми ракети и др.
Избраха наследника на легендарния Humvee
Машината се задвижва от 6,6-литров V8 двигател Duramax, производство на GM, с мощност 300 к.с. Автоматичната скоростната кутия е дело на Oshkosh Corporation, като с едно зареждане автомобилът може да измине около 300 мили (480 км). Максималната скорост на JLTV е 70 мили (112 км/ч).
Избраха наследника на легендарния Humvee
Избраха наследника на легендарния Humvee
Снимки: The Verge

 

Тагове: humvee
0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 11 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Хамъра го правеше ГМ, този ще прави друга фирма.Обаче двигателя пак от ГМ.Е що не оставиха на ГМ да си ги прави,огромна корпорация с огромни ресурси и възможности.Кой знае на кой сенатор родата е замесена в новоизбраната фирма???И там май като имаш чичо владика се отварят всички врати.
  • #1
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ISIS likes this.