IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Avensis получи два дизела от BMW

Новите двигатели са с мощност 110 и 141 к.с.

Toyota Avensis получи два дизела от BMW

Toyota разкри подробности около обновеното семейство Avensis, което бе показано на автосалона в Женева през април тази година. Моделът вече ще се предлага с два нови дизелови агрегата, производство на BMW.
Toyota Avensis получи два дизела от BMW
В гамата мотори е включен 1,6-литров мотор с мощност 110 к.с., който заменя досегашния дизел с мощност 126 к.с. Новият двигател е с 20 кг. по-лек и ще позволи на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 11,4 секунди.

Вместо стария 2,2-литров дизел със 150 к.с. на Avensis вече ще се поставя мотор с обем 2,0 литра. Той развива 141 к.с. и 320 Нм въртящ момент, като с него ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 9,5 секунди.
Toyota Avensis получи два дизела от BMW
Освен това моделът ще бъде достъпен и с досегашния 1,8-литров бензинов мотор, предлагащ мощност от 145 к.с. Клиентите ще могат да избират между две скоростни кутии – 6-степенна механична или вариаторна.

Фейслифтът на Toyota Avensis е разработен от студиото на марката във Франция. Машината получи нови светодиодни фарове, различен капак и модернизирани брони. В салона се появиха нов TFT дисплей на мултимедийния комплекс и допълнителни електронни асистенти.
Toyota Avensis получи два дизела от BMW
Производството на седана и комбито е съсредоточено в завода на марката в Дарбишър (Вбр), като то ще стартира през лятото. Цените на модела стартират от 24 500 евро.

Снимки: Toyota

 

Тагове: toyota avensis
0 от 500
  • #9
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    БМВ получават наготово хибридна технология и едните доволни и другите.
  • #8
    21 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойота слагат защото искат да продават и на Българските чалгари.А мазните долни балкански *** не са чували за модерни хибридни технологии.Защо да не вземат и на *** паричките?Тойота винаги знаят какво искат.
  • #7
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    mi to hyunday ima po-silen 1.6 dizel ot 110 konia na bmw i vw! Da ne govorim za honda dizela 1.6,koito e nai-dobria dizel v sveta.
  • #6
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    i kvo stana sega - dvigatelite na bmw po-slabi ot vw.Aide na komentator4eto tozi vypros.Vw po-dobri dizeli li pravi ot bmw 6tom bmw dizela samo 140 konia.Ami toi staria na Toyota be6e po-dobyr 2.2 dizel 180 konia.
  • #5
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    щом пускат 2.0BiTDI срещу 330д с 258коня и А4 с 3.0тди смятай.....
  • #4
    8 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    2.0 литра 143 коня хохохо технологично чудо...При ВАГ стигнаха до 240коня хохохо....смятай
  • #3
    32 rate up comment 12 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 8 години )
    ВАГи, от Тойота разбраха че няма смисъл да инвестират в доразработването на канцерогенните тракалници да покрият Евро6. Само еропейците могат да си позволят подобна глупост.Апропо, двигателите на Тойота наистина са технологични - кой друг може да се похвали с такъв контрол върху газоразпределението, е да може да преминава от цикъл на Ото в цикъл на Аткинсън? Отговор - никой!
  • #2
    12 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Бавно но сигурно, Тойота спира "технологичните" си двигатели и започва да монтира "изостаналите" немски двигатели ха ха ха хаа.. От Тойота разбраха, че не могат да направят читав двигател, за това спряха да се мъчат и си пазарят двигатели от други марки а от БМВ, я от Субару или Мазда..
  • #1
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Новото Бмв от Япония е тук.:)