IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Avensis получи два дизела от BMW

Новите двигатели са с мощност 110 и 141 к.с.

Toyota Avensis получи два дизела от BMW

Toyota разкри подробности около обновеното семейство Avensis, което бе показано на автосалона в Женева през април тази година. Моделът вече ще се предлага с два нови дизелови агрегата, производство на BMW.
Toyota Avensis получи два дизела от BMW
В гамата мотори е включен 1,6-литров мотор с мощност 110 к.с., който заменя досегашния дизел с мощност 126 к.с. Новият двигател е с 20 кг. по-лек и ще позволи на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 11,4 секунди.

Вместо стария 2,2-литров дизел със 150 к.с. на Avensis вече ще се поставя мотор с обем 2,0 литра. Той развива 141 к.с. и 320 Нм въртящ момент, като с него ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 9,5 секунди.
Toyota Avensis получи два дизела от BMW
Освен това моделът ще бъде достъпен и с досегашния 1,8-литров бензинов мотор, предлагащ мощност от 145 к.с. Клиентите ще могат да избират между две скоростни кутии – 6-степенна механична или вариаторна.

Фейслифтът на Toyota Avensis е разработен от студиото на марката във Франция. Машината получи нови светодиодни фарове, различен капак и модернизирани брони. В салона се появиха нов TFT дисплей на мултимедийния комплекс и допълнителни електронни асистенти.
Toyota Avensis получи два дизела от BMW
Производството на седана и комбито е съсредоточено в завода на марката в Дарбишър (Вбр), като то ще стартира през лятото. Цените на модела стартират от 24 500 евро.

Снимки: Toyota

 

Тагове: toyota avensis
0 от 500
  • #29
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Напротив им само един болен тука, който си мисли че всички тука са един човек. Може би пак не си е пил хапчето и са му заговорили другите гласове в него и си мисли че останалия свят живее в неговата глава. Лесно се разпознава, първо си хвърля дежурната лугенда, нищо че е опровергавана всеки ден, и след поредното опровержение, започва да обижда и нарежда всички, че са един човек.- За ваг*нския дилър ли става въпрос????
  • #28
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Хибридният ( преди 9 години )
    Ауди са показали как НЕ ТРЯБВА да се прави хибрид - много по-скъп, но затова пък харчещ повече от нехибридната си версия. 12 коня електромотор, акумулатори с оловна киселина и други трагикомедии. Приус е първия УСПЕШЕН хибрид - ДВГ с цикъл на Аткинсън степен на сгъстяване 13.5:1, 40 коня електромотор и никел-метал-хидридна батерия, специално разработена за целта от джойн венчър на Тойота и Панасоник.
  • #27
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Напротив им само един болен тука, който си мисли че всички тука са един човек. Може би пак не си е пил хапчето и са му заговорили другите гласове в него и си мисли че останалия свят живее в неговата глава. Лесно се разпознава, първо си хвърля дежурната лугенда, нищо че е опровергавана всеки ден, и след поредното опровержение, започва да обижда и нарежда всички, че са един човек./Как е възможно да са повече, като останалия свят живее в главата му/. След обяд като си пие хапчето замира и вечер пак
  • #26
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Браво! Тойта тръгват по правия път. Като не си добър в нещо, купуваш от лидерит.
  • #25
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Решиха да купят премиум двигатели вместо техните допотопни трошки.
  • #24
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    само един е *** трола - опитва се да продава ваг*ни на хората ама японците и корейците му изядоха хляба горкия и полудя!
  • #23
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Германеца първо да пита как се прави лаптоп и телефон тогава да си мечтае за модерни автомобили.Германеца реално е някъде в 19-ти век.
  • #22
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Геманеца освен моя дъртия друго не е измислил.
  • #21
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    вагенския дилър получи инфаркт от тая статия - по полека му сипвайте че ше му избуши малкия мозък през ушите!
  • #20
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хубавото е че БМВ ги цакат със скопени двигатели. Че няма да си дават хубавите мотори на Тойота, продават им скопените си версии, правят си пари хората, немеца е умен. Иначе японеца правилно се е насочил, като не може един читав двигател да направи, по-добре да купи такъв от другате, вместо да дразни клиентите си със скапани мотори и после през месец в сервиза за поредна сервизна акция или нова глоба за милиарди долари. Бих посъветвал Тойота, да вземат нещо и от интериора на БМВ да купят, за да не се стряскат хората като им виждат постните табла и евтини пластмаси.