IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i8 стана кола на годината на Top Gear

Кларксън, Хамънд и Мей също избраха свои фаворити

BMW i8 стана кола на годината на Top Gear

Британското автомобилно шоу Top Gear обяви хибридния BMW i8 за най-добрата кола на годината. И излъчи победители в още няколко категории, включително фаворитите на водещите.
BMW i8 стана кола на годината на Top Gear
Снимка: BMW

"BMW i8 е крайъгълен камък в историята на автомобилостроенето и е ясен знак за вълнуващото бъдеще на автомобилите", споделя главният редактор на списанието Чарли Търнър, добавяйки: "Трябва да отбележим появата на този автомобил, тъй като той ни предлага бъдещето сега".

Тази година британците са включили още три категории в своите награди. А именно изборът на водещите Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей.

Изненадващо или не, изборът на лицето на поредицата на BBC е Corvette Stingray. "Това е вълнуващ и бърз автомобил, изключително приятен за каране, който струва на половина от това, което очаквате", казва Кларксън.

Известният със спокойния си стил на шофиране Джеймс Мей е избрал Ferrari LaFerrari, а  Ричард Хамънд - Porsche 918.

Ето и избраните коли в останалите категории:

Спортен автомобил: Mercedes-AMG GT

Спортен хечбек: Volkswagen Golf R

Суперавтомобил: Lamborghini Huracan

Градски автомобил: Renault Twingo

Хечбек: Citroen Cactus

Семеен автомобил: Mercedes-Benz C-Class Estate

Купе: Audi TT

Луксозен автомобил: Mercedes-Benz S-Class Coupe

Кабриолет: Ferrari 458 Italia Speciale A

Масъл кар: Corvette Z06

Тагове: Top Gear bmw i8
0 от 500
  • #14
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Говориш на "БЕ" , не виждам да споря с теб , гледам и че си медиум, щом знаеш кой какъв е, посредством 4 реда коментар, обиждаш многократно. Трудно ще ме убедиш, че селяка не си точно ти...
  • #13
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Jeremy Clarkson&#039 ( преди 9 години )
    Jeremy Clarkson's best car he has ever driven: https://***.youtube.com/watch?v=wzysN2SWiBo
  • #12
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не казвам да ми вярваш бе. Не мога да разбера защо се спори под всяка статия. *** безмозъчни селски дилъри висят в тоя сайт по цял ден и спорят. Смешни сте *** ;) Никога няма да се оправим и тва е .Влезнете във Великобритански сайт за автомобили и вижте коментарите. НЯМА НИКЪДЕ ПСУВАНЕ ПО ДРУГИТЕ МАРКИ И СРАВНЯВАНЕ. Просто коментират даденият автомобил или новина. Ама бг селяка трябва да сравнява нон стоп. Жалки човечета
  • #11
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да не вярвам на този,да не вярвам на онзи, а ти кой беше,че да вярвам на теб. На тоя свят винаги ще намериш кой да ти дава акъл, аз от такива нищо не искам...
  • #10
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Погледнете че всички марки са Европейски. Не че защитавам японците ама от Топ Геар си защитават европейското. Има само един американец и тва е. Тая класация е смях. Не трябва да се вярва както не трябва да се вярва и на германските списания. :) Стига сте спорили деца
  • #9
    23 rate up comment 16 rate down comment
    СТ до до Дошо ( преди 9 години )
    А вие като ги наричате легени, сте ги карали всичките. Кога за последно кара R35 GT-R?Кога за последно се качи на Lexus LS, че ги наричаш легени, г-н разбирач? Качвал ли си се въобще някога в Еvo, STi, г-н разбирач?
  • #8
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Има едно друго предаване Fifth Gear. Много по-готино е. Кларксън е циркаджия, който се отнася тенденциозно към марките.
  • #7
    24 rate up comment 11 rate down comment
    до Дошо ( преди 9 години )
    Сега кажи,че тези не разбират от автомобили!? Те са имали възможността да карат и тестват всички автомобили.Абсолютно всички поне от първите топ производители.И няма никаква изненада,че след i8 като победител,останалите са:три от марките на Мерцедес,три на ФВ Групата,две на франсетата/по една от Рено и ПСА/една американска и задължителното при тези класации Ferrari.И всеки един японски леген би стоял нелепо във всякя една от 10-те категории.
  • #6
    23 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Топ Гиър е по-скоро забавно-развлекателно шоу и не може да бъде показателно. А специално Кларксън е много тъпо парче :))и хвали доста тенденциозно определени марки коли, и по-точно родното им производство.
  • #5
    23 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и?Онзи отдолу пита: "няма ли най накрая да се класират някъде в десетката поне?"Какво значи най-накрая?"За последните 10 години 4 пъти кола на годината малко ли е за японците? Какво ми се обяснявате, календари, слънчеви часовници, термометри и спиртомери. Като се зачждате, правете го качествено поне.