IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus RC F излиза и като седан

Японците подготвят F версия и на по-големия GS

Lexus RC F излиза и като седан

Lexus RC F излиза и като седан
Купето RC F. Снимка: Lexus

Компанията Lexus подготвя два нови модела, които трябва да си съперничат с „напомпаните“ германски седани, съобщава Autocar.

Първият е GS, който ще получи допълнителна мощност, както и буква F към името си. А вторият ще е версия с 4 врати на показаното по-рано тази година купе RC F. И двата нови модела ще разчитат на един и същ мотор, познат от RC F. Това е 5.0-литров атмосферен V8, който обаче ще се предлага в различна версия за двете машини.

При по-големия седан GS F мощността на агрегата ще бъде увеличена от 477 до 510 к.с., докато при бъдещия седан RC F характеристиките му няма да бъдат променяни. Предвижда се „напомпаната“ версия на Lexus GS да се конкурира с BMW M5 и Mercedes-Benz E63 AMG, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди. Машината ще разполага с адаптивно шасито, предлагащо 4 режима на работа.

Четиривратият RC F от своя страна трябва да замени в гамата на Lexus седана IS F, като ще си съперничи с новото BMW M3 и бъдещия Mercedes C63 AMG. На по-късен етап японците предвиждат и пускането на открита версия на модела, която да конкурира новото BMW M4 Cabrio.

И двата нови автомобила на Lexus трябва да се появят на пазара през 2016 г. Засега няма яснота за цените им, но според неофициални информации GS F ще струва около 100 000 щатски долара.

 

Тагове: lexus gs lexus rc
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    този дето бърза да слага минуси да влезе в форума на лексъс и да прочетете как 2 литра 177коня дизел гори средно 9..
  • #13
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    изнесен-изнежен
  • #12
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Исках да си купя ис220д , влязох в форума и прочетох колко гори и колко е изнесен към нафтата и се отказах набързо.Този 5 литров мотор могат да го продават само в Америка. В Европа няма кой да се върже.Много горят тези Лексуси,хубави са но много горят.
  • #11
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не ме интересува, какво са вадели японците преди 20г. Аз просто, отговорих на изумлението ти: Някой забеляза ли, че става въпрос за АТМОСФЕРЕН мотор? Браво! Ето така се прави. Имах предвид, че това не е нищо впечатляващо и извъземно и отдавна е правено.
  • #10
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Факта, че искат да конглокират някой с тази кола, а не я правят заради идеята й, означава, че имат големи комплекси!
  • #9
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Я първо виж японците от преди повече от 20 г. какви двигатели са вадели! От атмосферни двигатели да вадят най-много коне го знаят те най-добре. Чети и тогава пиши!
  • #8
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Факта, че искат да конглокират някой с тази кола, а не я правят заради идеята й, означава, че има нещо по-добро out there. В случая са посочени и главните заподозрени, М3, М4, С63, Е63... Какво ново ще измислят за да откраднат клиентите от тези ДОКАЗАНИ автомобили? Атмосферен двигател? Едва ли ще помогне. Успех все пак, изглежда добре Тойотката.
  • #7
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е какво като е атмосверен двигател? Старото М5 преди от преди10 годиди бе 507к.с. с атмосферен двигател.
  • #6
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    trb, я пак хубаво си помисли дали е атмосферен двигателя за който пишеш!
  • #5
    14 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ти първо ги изкарай и тогава викай: Не, мерси!!