IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus RC F излиза и като седан

Японците подготвят F версия и на по-големия GS

Lexus RC F излиза и като седан

Lexus RC F излиза и като седан
Купето RC F. Снимка: Lexus

Компанията Lexus подготвя два нови модела, които трябва да си съперничат с „напомпаните“ германски седани, съобщава Autocar.

Първият е GS, който ще получи допълнителна мощност, както и буква F към името си. А вторият ще е версия с 4 врати на показаното по-рано тази година купе RC F. И двата нови модела ще разчитат на един и същ мотор, познат от RC F. Това е 5.0-литров атмосферен V8, който обаче ще се предлага в различна версия за двете машини.

При по-големия седан GS F мощността на агрегата ще бъде увеличена от 477 до 510 к.с., докато при бъдещия седан RC F характеристиките му няма да бъдат променяни. Предвижда се „напомпаната“ версия на Lexus GS да се конкурира с BMW M5 и Mercedes-Benz E63 AMG, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди. Машината ще разполага с адаптивно шасито, предлагащо 4 режима на работа.

Четиривратият RC F от своя страна трябва да замени в гамата на Lexus седана IS F, като ще си съперничи с новото BMW M3 и бъдещия Mercedes C63 AMG. На по-късен етап японците предвиждат и пускането на открита версия на модела, която да конкурира новото BMW M4 Cabrio.

И двата нови автомобила на Lexus трябва да се появят на пазара през 2016 г. Засега няма яснота за цените им, но според неофициални информации GS F ще струва около 100 000 щатски долара.

 

Тагове: lexus gs lexus rc
0 от 500
  • #34
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Georgi ( преди 9 години )
    Отдавна май темата на коментарите не е горния Лексус ...Някой се беше изказал, че колата не била директно впръскване и искам да го поправя като му обясня, че двигателят има 2 основни режима на работа1) До 4к оборота е с работен обем 4,2 5-тактов двигател2) След 4к оборота става 5 литра 4-тактов с директно впръскванеЕто това немците и да искат не могат да го направят просто !!!
  • #33
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    бавареца, 105 коня Голф Дизел има 50% по-голям ВМЕР от Хонда S2000. На драг обаче на всеки е ясно какво ще му се случи, на писта - да не говорим.. Не че максималната литрова мощност е панацея, но със сигурност е далче по-важна от ВМЕР.
  • #32
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до: бавареца ( преди 9 години )
    Като си толкова умен, трябваше да знаеш, че си много глупав!А селянин (не като географско понятие), като теб да нарича другите селяни е доста комично. Иначе си мисли, че като се наричаш бавареца, Германи и там други имена си много оригинален!
  • #31
    0 rate up comment 5 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    като сте толкова умни - трябваше да знаете, че не е важно колко е литровата мощност, кой колко "вади", а е важно колко е BMEP - ако изобщо знаете какво е това и от какво зависи. ама то селяните само гледат да "извадят" нещо...
  • #30
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хаха, казах ти чичка, твоето мнение е без значение за мен, дали в твоите очи съм мишка или лъв, мен не ме вълнува. И за Азис Теди Москов е просто брадясал нечистоплътен мъж, но мислиш ли,че на някой му пука за мнението на азис? Как Азис да каже нещо друго на Теди Москов,като е с манталитет и интелект на голфаджия. Направи си сам изводите и за себе си.
  • #29
    1 rate up comment 2 rate down comment
    trb ( преди 9 години )
    Мирно джеки, дадох ти снимков матерял...телефон за контакт....ти си на ход....докато не предприемеш нещо и не се покажеш...ще си останеш просто поредната безлична форумна мишка...айде лека нощ....дерзайй ;)
  • #28
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А още по-смешни са ми възрастните тъпчовци,които упорито налагат простотията си,която е обратнопропорционална на умствения им багаж и възпитание.
  • #27
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "като шофьор на лексус мога да ти кажа" Като шофьор на Лексус нищо не можеш да ми кажеш,особено след просташките текстове от снимките,които си публикувал. Взимай си заплатата от 800 лв. като шофьорче и бъди доволен ,че изобщо някой те е допуснал да се снимаш в Лексус,а не в голфа ти или аудито ти на старо,което караш.
  • #26
    1 rate up comment 5 rate down comment
    trb ( преди 9 години )
    Каквото и да кажеш, аз говоря с факти...документирани...нито даде телфеон..нито показа нещо реално от това което говориш.....обидите и злобата ти показват само колко си безсилен :)))
  • #25
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Apple, очакван телефон за безгранично ограничен голфаджия-шофьорче с Нокиа от селския Наркооп. Точно такива селяни сте идеална реклама за Лексус. Такива като вас щом не харесват Лексус, а германски еднодневки,значи е перфектно. А като прочете човек какво е написал бедният голфаджия на Нокията му става ясно що за ограничен човек си е губил времето да пише,снима и публикува такива снимки с детски текст,а когато погледнеш ръката му на бачкатор ти става ясно защо е толкова интелектуално беден.