IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новата Skoda Fabia

Моделът е по-лек и по-икономичен от предшественика

Това е новата Skoda Fabia

Чешката компания Skoda разпространи първите официални снимки на новото поколение на модела Fabia, чиято премиера пред публика ще се състои на автосалона в Париж.
Това е новата Skoda Fabia
Новата генерация на Skoda Fabia е построена на платформата PQ26, която използва и обновеното Polo на Volkswagen, показано в началото на тази година. Благодарение на промените новата Fabia е отслабнала със средно 65 кг., като базовият модел тежи точно 980 кг.

Официална информация за размерите на модела все още не е разпространена, но по-рано бе обявено, че новото поколение ще бъде с 90 мм по-широко и с 30 мм по-ниско от предшественика.

Що се отнася до дизайна, той е заимстван от концепцията VisionC и е създаден в унисон с новите модели на марката. Интериорът остава загадка, но се очаква да предлага множество възможности за персонализация.
Това е новата Skoda Fabia
Новото поколение Skoda Fabia се задвижва от нова гама двигатели, отговарящи на стандарта Евро6. Това са 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, които вече познаваме от Volkswagen Polo.

Бензиновите предложения стартират с новия 1.0-литров MPI двигател, който заменя настоящия 1.2-литров. Новият мотор предлага 60 или 75 к.с., като и в двата случая въртящият момент е 90 Нм. По-мощните бензинови версии се задвижват от 1.2-литровия TSI двигател, достъпен с 90 или 110 к.с.

Гамата от дизелови мотори е представена от само един агрегат - 1.4-литров TDI, който заменя настоящите 1.2 и 1.6 TDI. Агрегатът е наличен в три версии - 75, 90 или 105 к.с., като предлага по-нисък разход на гориво от старите двигатели с аналогична мощност. Конкретни цифри не се посочват, но пък става ясно, че в края на 2015 година ще се появи екологичната Fabia Greenline, при която потреблението ще бъде едва 3.1 л/100 км - 82 гр/км. вредни СО2 емисии.

Всички подробности ще бъде разкрити в началото на октомври, когато ще се състои премиерата на модела.
Това е новата Skoda Fabia
Снимки: Skoda

Тагове: skoda fabia
0 от 500
  • #26
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Илко ( преди 9 години )
    Не мога да разбера, защо се слагат минуси на хора , които пишат, че е грозна. Ами ГРОЗНА е ! Слепи ли сте! Може да е качествена , но е грозна! Вчера гледам една румънска Фабия, са качили 4 човека, ми тя легнала отзад. Така е може да не екола за 200 бона (както каза един по долу) но сегашната по ми харесва! Даже си е хубава!
  • #25
    7 rate up comment 5 rate down comment
    IT ( преди 9 години )
    И старата не беше първа хубост но поне предразполагаше към някакъв компромис....новата обаче е СУУУУпеер зле !!!! Толкова че дори няма да се поколебая да предпочета Тойота Ярис пред това грозилище-особенно като се има предвид колко много "харесвам" Тойота :))Ееее от Шкода са се *** с извинение ! :))) въобще новата им дизайнерска линия е шет !!!
  • #24
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тва че нямам пари да си я купя не ми пречи да мисля че колата е доста грозна.Малко на стило сякаш мяза но да не обиждам стилото.За преди 10 години дизайнът му беше супер.А тая тъжна колиба..Ако ми подарят такава ще я продам бързо и анонимно.То си е резил да имаш такова возило.По добре грейт уол или лада веста.5 пъти по добре
  • #23
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Нев ( преди 9 години )
    Това от където го погледнеш като пропорции и линии прилича на А1 Спортбек!
  • #22
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    мдааа, оставам на мнение, че вместо да се лутат в дизайна между взаимки от Ваген и Сеат и да се получават такива недуразомения, то Шкода сами трябва да си правят моделите. Само че, Ваг са наясно, че ако Шкода започне да става по-привлекателна, разни там Ауденца и Гоуфчета няма да се търсят...
  • #21
    4 rate up comment 4 rate down comment
    kkk ( преди 9 години )
    kola za taxi, firmena za dostavki na davki,pampersi,i drugi razni stoki. SLED 3-4godininki ili na 200k km q izhvarlqt za 4 bona :D
  • #20
    6 rate up comment 0 rate down comment
    джадън ( преди 9 години )
    Кристо и Кристина, Криско, Теди, 100 кила, Фънки, ... тонове ***, събрани в моменти на халюцинации и прехласване по подражание. Всеки ден се питам - какво става с тоз народ? Оглупява стрмглаво! Питам се защо? Не мога да намеря верния отговор, всеки ми се вижда верен. БЕЗ ДА ИСКАМ (случва се) да гледма телевизия. Поне 30% е реклама. И то ужасна! *** и гадна! Лепкава като настъпано ***. Вонята остава за дълго в човека.. това ли е целта? Реклама на "фафли" - пълна отврат! Откзвам да ги ям,
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    jok ( преди 9 години )
    nikito_blend , това е просто чудесно , карай си я със здраве,на мен също маздите ми харесват, въпреки, че последните модели са прекалено скъпи според мен. Но шкода фабиа и мазда 6 са малко по-различен клас и ценова листа, за да се сравняват, да не говорим за цените на частите. Все пак много добре, важна е поддръжката и отношението към автомобила.
  • #18
    7 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Ами добре си е колата. Не е кой знае какво, но Шкода никога не е била "кой знае какво". В крайна сметка повечето продажби в България са на служебни автомобили и се чудя, какво толкова се пънат тук някои хора, дето ще помиришат пластмасите на тая Фабия едва след 5 до 15 години.
  • #17
    6 rate up comment 2 rate down comment
    гунчо гунчев ( преди 9 години )
    nikito_blend това може да се каже за много автомобили но това е сайт за *** които искат само да плюят и те не знаят за какво