IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има Lexus IS200 с турбо мотор

Седанът ще получи двигателя от кросовъра NX, но с различна мощност

Ще има Lexus IS200 с турбо мотор

Американското подразделение на Lexus регистрира в местното патентното ведомството марката „IS200t“, което е явен знак, че компанията планира пускането на пазара на седана IS с 4-цилиндров бензинов турбо-мотор с обем 2.0 литра, съобщава Motor Authority.
Ще има Lexus IS200 с турбо-мотор
Същата добавка към името си неотдавна получи новия кросовър Lexus NX, чийто двигател ще задвижва и седана. Това е 4-цилиндров агрегат с турбо и директно впръскване на горивото D-4S, система VVT-I и интегриран в  цилиндровата глава изходящ колектор с водно охлаждане.

При Lexus NX агрегатът развива 238 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Очаква се при IS200t мощността на двигателя да бъде увеличена, но все още не е ясно с колко точно.

Не се знае също така каква ще бъде предлаганата като опция за IS система за задвижване на четирите колела, но се очаква тя да бъде различна от тази при NX200t.

Според сведенията модификацията IS200t ще измести от гамата на модела версията IS250, която разчита на атмосферен V6 с обем 2.5 литра и мощност 208 к.с. (250 Нм въртящ момент). Има все пак вариант и този двигател да остане, но да се предлага само на някои пазари.

Снимка: Lexus

Тагове: lexus is lexus nx
0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 11 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Много често когато автомобил прави впечатление (добро или лошо) като излезе на пазара,след 1-2 години когато се понапълни по улиците с него започва да изглежда безличен вж. Honda CIVIC, BMW 7 (предишната) и др.Автомобилите които и днес изгелждат добреса тези които не са натоварени с хиляди детайли - вж. MB 123,124, AUDI C4, TT и редица модели на BMW.
  • #3
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тва на външенвид поне е много зле, посля пак да се чудят защо не вървят продажбите в Европа. Може да са с качествена техника, но когато външния вид те отвращава, крлиентите сами ще бягат на далеч.
  • #2
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Оризарска кошница за оризари.
  • #1
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако това е грозно незнам какво да кажем за еднаквите кокошкарници на VW и Audi. Точно за дизайн недей да говориш, че тва дето бълват от ВАГ е с дизайн от 90-те, не че технологийте са им по-модерни де