IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи нов 3.0-литров дизелов двигател

Агрегатът TDI Clean Diesel отговаря на нормите на Евро6

Audi представи нов 3.0-литров дизелов двигател

По време на Международния автомобилен симпозиум във Виена (Австрия) германската компания Audi представи нов дизелов двигател. Агрегатът е V6 с обем 3.0 литра, като носи обозначението TDI Clean Diesel и отговаря на нормите на Евро6.
Audi представи нов 3.0-литров дизелов двигател
Агрегатът представлява подобрена версия на добре познатия 3.0-литров дизел на Audi. Той има шест цилиндъра, които са разположени във V-образна конфигурация с ъгъл между блоковете от 90 градуса.

Новият агрегат ще бъде наличен в две версии. Първата доставя 218 к.с., а при втората мощността достига 272 к.с. Максималният въртящ момент е 600 Нм. Все още обаче не е известно на кои модели ще се поставя.

От кратката информация, разпространена от Audi, става ясно, че обновеният агрегат е с до 13% по-икономичен от своя предшественик. Той отделя с 15 гр. по-малко вредни СО2 емисии и отговаря на нормите на стандартна Евро6. Именно затова е обозначен с логото TDI Clean Diesel.

"Двигателите TDI са основна част от нашия технологичен микс за мобилността на утрешния ден. Ние усъвършенстваме тази технология в продължение на няколко десетилетия, като вярвам, че все още има потенциал за увеличаване на ефективността", заяви д-р Рупърт Щадлер, председател на управителния съвет на Audi AG.

От своя страна д-р Улрих Хакенберг, технически директор на Audi AG, допълни: "Новият 3.0 TDI Clean Diesel затвърждава позицията ни на лидер в дизеловата технология. Още преди 25 години, когато се появи първият TDI двигател, ние се доказахме като водещи в областта и постоянно затвърждаваме това с нови идеи и нови технологии".

Снимка: Audi

Тагове: tdi tdi clean diesel
0 от 500
  • #6
    17 rate up comment 6 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    3.0 D-4D ще го скъса тоя мотор, нищо, че e 190 к.с./420 Nm :))))Предполагам следващите коментари ще са в този стил.
  • #5
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Karachа ( преди 9 години )
    Дошо ,сега ще почне да вади от 10 кладенеца вода -доказвайки ,колко е чуплив мотора на Ауди и колко видите ли е здрав японския.Бих казал,че този мотор пасва перфектно на А6 и А4,
  • #4
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    350к.с. имах предвид ама карай разбрахте ме какво съм искал да напиша.
  • #3
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ммм и това им е Clean дизела, чакам с нетърпения "мръсния" дизелак с двете турбини какви коне и нютон метри ще извади. Стария с 313к.с. е просто уникален, но БМВ извадиха още по як мотор при дизеловите М с 350к.с., така, че очаквам мощния трилитров TDI да е минимум с 250к.с. а защо не и повече.
  • #2
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    Но таман прочетох, че са само 600 :)
  • #1
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    Нека плюенето започне СЕГА!Ако мотора от 218 конски сили е с по-голям въртящ момент от конглокенцията ще е супер! На мен лично, не ми трябват 250 коня от 3.0 дизел. По-скоро искам на ниски обороти 700 нютонметра!