IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи нов 3.0-литров дизелов двигател

Агрегатът TDI Clean Diesel отговаря на нормите на Евро6

Audi представи нов 3.0-литров дизелов двигател

По време на Международния автомобилен симпозиум във Виена (Австрия) германската компания Audi представи нов дизелов двигател. Агрегатът е V6 с обем 3.0 литра, като носи обозначението TDI Clean Diesel и отговаря на нормите на Евро6.
Audi представи нов 3.0-литров дизелов двигател
Агрегатът представлява подобрена версия на добре познатия 3.0-литров дизел на Audi. Той има шест цилиндъра, които са разположени във V-образна конфигурация с ъгъл между блоковете от 90 градуса.

Новият агрегат ще бъде наличен в две версии. Първата доставя 218 к.с., а при втората мощността достига 272 к.с. Максималният въртящ момент е 600 Нм. Все още обаче не е известно на кои модели ще се поставя.

От кратката информация, разпространена от Audi, става ясно, че обновеният агрегат е с до 13% по-икономичен от своя предшественик. Той отделя с 15 гр. по-малко вредни СО2 емисии и отговаря на нормите на стандартна Евро6. Именно затова е обозначен с логото TDI Clean Diesel.

"Двигателите TDI са основна част от нашия технологичен микс за мобилността на утрешния ден. Ние усъвършенстваме тази технология в продължение на няколко десетилетия, като вярвам, че все още има потенциал за увеличаване на ефективността", заяви д-р Рупърт Щадлер, председател на управителния съвет на Audi AG.

От своя страна д-р Улрих Хакенберг, технически директор на Audi AG, допълни: "Новият 3.0 TDI Clean Diesel затвърждава позицията ни на лидер в дизеловата технология. Още преди 25 години, когато се появи първият TDI двигател, ние се доказахме като водещи в областта и постоянно затвърждаваме това с нови идеи и нови технологии".

Снимка: Audi

Тагове: tdi tdi clean diesel
0 от 500
  • #146
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ебе Гошо ( преди 9 години )
    Алуди да се преориентира към производството на клечки за зъби понеже двигатели не могат
  • #145
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Гошо ебе Дошо лошо. ( преди 9 години )
    Само инженери и дизайнери тука! *** кастата. Българино, а ти какво произвеждаш? О да! Първенци по хейт. Мишкари, огледайте се бе. Едни клечки за зъби не можем да направим, тръгнали сме да оправяме "глупаците" дето продават по целия свят.
  • #144
    5 rate up comment 8 rate down comment
    brembo ( преди 9 години )
    4х4 на Субару ,бледнее пред Куатро,това е най доброто 4х4 задвижване до този момент,доказано като здравина и ефективност.Точка.
  • #143
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Зимата японските дизели се карат в русия при -30-40 гр. Руснаците други дизели не карат. Особено пък тези с по 2-3 турбини. Аре познайте защо! Нали уж немците правели най-добрите дизели, а накрая японците ги сцепват. Хайде да са се объркали рашъните, но аз лично съм имал много дизели. Японския дизел, ако са му добре подгряващите свещи и горивото не е станало на лой пали от раз. Немските с всичко изправно им трябва няколко пъти мъчене докато запали. До -15 немците палят, а след това идва япан
  • #142
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    само в болния мозък на вагенското фенче дизелите не пушат
  • #141
    10 rate up comment 9 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    От доста години никой дизел не пуши, освен тези тунинговане от пишман майстори с премахнат DPF.
  • #140
    7 rate up comment 14 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Момчета - карайте си Приусите ако въобще ги имате и им се радвайте.Обаче тук говорим за луксозни автомобили с висока производителност и експлоатационни характеристики.Говорим за двигател с 270 к.с. и среден разход с 5 пред десетичната запетая
  • #139
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Приус се кара само от хора които въртят градско. За извънградско каране е пълен ***-нито има къде да я заредиш ,нито можеш да я караш бързо. Това е кола за П.ТКИ !!! Кола за хора които не вдигат над 120 с колите си,кола за скучни типове а такива са МНОГО .... затова и в Америка П.тките се счупват да я купуват.Там е държавата на масовките...
  • #138
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Как го скъса бе кавал? На *** ли или на това да му гледаш стоповете? Бах тая крива нива тук някой много са си повярвали. А онзи другия кавал дето се прави на голям гадател ще му кажа, че някой тик карат вече 2 поколения Приус и са доста навътре в нещата за разлика от ВАГ-фенчетата на които им дай само дизел и им гледай сеира как пушат, като комин на Кремиковци. Иначе печките, дето карах хич не замнърсяват.Ама моля ви се, изобщо да ви кажа,само дето всеки ден ги гледам как пушат по светофарите
  • #137
    10 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Днеска скъсах един Lexus LS300 с моето 1.9 TDI AFN.