IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да очакваме от Saab?

След електрическия 9-3 идва ред на 9-3 SportCombi

Какво да очакваме от Saab?

Какво да очакваме от Saab?
Разигралата се през последните години сага около Saab за пореден път доказва, че качествените автомобилни производители не бива никога да бъдат отписвани.

Компанията е създадена през 1937 г., като по-късно се отделя от аерокосмическото подразделение на Saab, а първият автомобил на шведите излиза през 1947 г.
Следват закупуване на производителя на камиони Scania, минаване под контрола на General Motors, прехвърляне към компанията Spyker и накрая спасяване от банкрут, благодарение на сегашния си собственик National Electric Vehicle Sweden (NEVS). Именно с неговата помощ Saab възобнови производството на седана 9-3, но какво друго готви компанията?
 
Първата задача пред концерна NEVS е да оправдае името си и затова ще развива електрическата версия на 9-3, заяви отговорникът за връзките с обществеността в NEVS Микаел Остлунд пред Autoblog. Пилотната серия от тези машини бе изпратена в китайския град Циндао, който има участие в NEVS.

Следващата стъпка ще бъде възобновяване на производството на комбито 9-3 SportCombi. Тази модификация бе неотменна част от второто поколение на 9-3 в началото на ХХI век. След него ще се появи и версия кабриолет, като в компанията все още не са взели окончателно решение кога точно ще стане това.

Същевременно ще продължи развиването на платформата Phoenix, която Saab разработи с помощта на GM, малко преди да обяви банкрут. Тя бе показана от концепта Phoenix и е подходяща за конструиране на лифтбек-купе, кабриолет и кросъвър. На този етап компанията няма намерение да съобщава точните спецификации на бъдещите модели, уточни Остлунд.

Засега NEVS ще ограничи завръщането на Saab в две държави – Швеция и Китай. Компанията обаче има глобални амбиции и смята да добавя още пазари след анализ на техния търговски потенциал.

Снимка: Saab
 

 

Тагове: nevs saab 9-3
0 от 500
  • #7
    17 rate up comment 21 rate down comment
    KLASIKA ( преди 10 години )
    до fanИзненадан съм,че знеш и радостен,че има знаещи и чели !
  • #6
    22 rate up comment 27 rate down comment
    KLASIKA ( преди 10 години )
    до АнонименКолега,моте почитания,но просто не знаеш какво идва от Опел !!!Имат нов шеф!Шевролет спряха производството на всички коли в Европа заради Опел !Шевролет ще се продава в Китай,Бразилия и такива подобви.....Всички инвестиции и усилия и труд и инженери и целия капацитет отиват за Опел в Европа!Шефовете от САЩ дадоха зелена светлина и всички приоритети за Опел!!!Колите на Опел ще бъдат БЕЗПОДОБНИ!!!! От Ауто-Билд се ошашавиха от новата Астра :- колко елегантност,красота,лукс,скулптура,нетрадиционност и възвръщане в една отминала красива епоха.....- това са им думите !!!!Астра е потресаваща!!!А Корса !!!!- Ще я видиш разбива представите за малкия клас ....аз онемях ,представяш ли си ?!?А новия джип!?!? каква класа,разбиващо превъзходство в дизайна и тежка ,изблъскваща съперниците спортна достопочтенност! Нелогично нали? Хем спортен,хем смразяващ! Но ще дойде! А вана ?!? Самотен победител в дизайна!!!Ще ги видиш всичките!!!! ИДВАТ ! аз получих душевен оргазъм !Атака във всички сегменти!
  • #5
    20 rate up comment 21 rate down comment
    fan ( преди 10 години )
    Хахаха Опел е последната фирма, която ще фалира. Зад тях стоят толкова пари, колкото не стоят зад Тойота, Мерцедес и БМВ взети заедно. Две фирми няма да имат проблем с кеша, независимо какво се говори. Форд и Опел...
  • #4
    20 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Това което очакваме и от опел ,фалит и забрава до няколко години.
  • #3
    21 rate up comment 23 rate down comment
    KLASIKA ( преди 10 години )
    Само хубави неща !
  • #2
    27 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    не очакваме нищо и пак сме разочаровани :)
  • #1
    30 rate up comment 17 rate down comment
    Badi ( преди 10 години )
    Какво да очакваме от Saab?Отг: Същото!