IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да очакваме от Saab?

След електрическия 9-3 идва ред на 9-3 SportCombi

Какво да очакваме от Saab?

Какво да очакваме от Saab?
Разигралата се през последните години сага около Saab за пореден път доказва, че качествените автомобилни производители не бива никога да бъдат отписвани.

Компанията е създадена през 1937 г., като по-късно се отделя от аерокосмическото подразделение на Saab, а първият автомобил на шведите излиза през 1947 г.
Следват закупуване на производителя на камиони Scania, минаване под контрола на General Motors, прехвърляне към компанията Spyker и накрая спасяване от банкрут, благодарение на сегашния си собственик National Electric Vehicle Sweden (NEVS). Именно с неговата помощ Saab възобнови производството на седана 9-3, но какво друго готви компанията?
 
Първата задача пред концерна NEVS е да оправдае името си и затова ще развива електрическата версия на 9-3, заяви отговорникът за връзките с обществеността в NEVS Микаел Остлунд пред Autoblog. Пилотната серия от тези машини бе изпратена в китайския град Циндао, който има участие в NEVS.

Следващата стъпка ще бъде възобновяване на производството на комбито 9-3 SportCombi. Тази модификация бе неотменна част от второто поколение на 9-3 в началото на ХХI век. След него ще се появи и версия кабриолет, като в компанията все още не са взели окончателно решение кога точно ще стане това.

Същевременно ще продължи развиването на платформата Phoenix, която Saab разработи с помощта на GM, малко преди да обяви банкрут. Тя бе показана от концепта Phoenix и е подходяща за конструиране на лифтбек-купе, кабриолет и кросъвър. На този етап компанията няма намерение да съобщава точните спецификации на бъдещите модели, уточни Остлунд.

Засега NEVS ще ограничи завръщането на Saab в две държави – Швеция и Китай. Компанията обаче има глобални амбиции и смята да добавя още пазари след анализ на техния търговски потенциал.

Снимка: Saab
 

 

Тагове: nevs saab 9-3
0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 2 rate down comment
    CutmasterCFS ( преди 9 години )
    А ако искам нещо по-така не ми е проблем да взема МЛ350 от 2012 или бмв 740д от 2013 и да си връткам ...
  • #26
    2 rate up comment 3 rate down comment
    CutmasterCFS ( преди 9 години )
    До анонимния дето ме е коментирал да спомена че съм написал два тестдрайва на Тойота ярис ТС и БМВ x5 3000sd и двата 2008г... А ти си бутай френския кошник и си мисли че е автомобил!
  • #25
    3 rate up comment 0 rate down comment
    turbo ( преди 9 години )
    Очаквам хубаво купе с изчистен скандинавски дизайн с 4 цилиндров турбо мотор около 300 кс...Че от последното купе минаха доста години..
  • #24
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    CutmasterCFS e 36 годишен дественик с Астра 1.4 комби от Пазарджик. :D :D :D Ти на кола качал ли си се някога или само тоя опел си имал. :D :D :D
  • #23
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе Опел си продават доволно много в Европа, но това от което патят страдат и те - вече никой не произвежда истински здрави автомобили. А че Гоуф все още е номер едно в Германия по продажби какво общо има тук, просто едно останало от миналото име, всяко следващо поколение е едно и също с предходното с малки промени. ДСЖ гърмят, дизайн скучен, цена висока, но пък Перник ликува ;)
  • #22
    7 rate up comment 12 rate down comment
    CutmasterCFS ( преди 9 години )
    каращите френски дръгели да ги сменят с опели та да се видят в автомобил...!
  • #21
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Явор Иванов ( преди 9 години )
    малее тия опелджиите са е*ахти нещастниците Човека им написа истината за тия *** и тия откачиха.Ми истина си е , опела си е една кръгла нула и то задраскана.
  • #20
    8 rate up comment 10 rate down comment
    .I. ( преди 9 години )
    Колкото и минуси да драскаш утре пак ще събудиш и ще караш онова с пичка.та! А КОЛА като СААБ ще е твоята вечно НЕсбъдната мечта! Айде сега върви там откъдето си излязъл !
  • #19
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Кодошо до долния ( преди 9 години )
    Ей хахо! Нали уж ти наляхме ум в кратуната вчера! Айде сега за домашно да напишеш 100пъти:Кодошо се кодоши САМО с оризарските глупотевини на Дошо!И още нещо - Кодошо НЯМА нищо общо с коли с женски полов орган на капака и съответсващите им собственици! Ха ха ха!
  • #18
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Koдошо ( преди 9 години )
    Браво на СААБ! Отърваха се от некъдърното управление на GM и от калпавата техника на Опел.А дано да успеят да се изправят след такова падение.