IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на най-евтината Dacia

Моделът е изграден на базата на старото Renault Twingo

Първи снимки на най-евтината Dacia

Британското издание Autoexpress публикува първите снимки на новия евтин модел на Dacia, който е изграден на базата на предишното поколение Renault Twingo. Цената на хечбека в Европа ще стартира от 5000 евро.
Първи снимки на най-евтината Dacia
В момента най-евтиният автомобил на румънския производител е Sandero, чиито цени започват от 6500 евро. Той също е конструиран с технологии на Renault, като е базиран на Clio III.

Засега няма много подроности за автомобила на Dacia. Очаква се той да се предлага с 3-цилиндров бензинов мотор с обем 0.9 литра и мощност от 90 к.с., както и с дизелов агрегат, развиващ 75 к.с.

Първи снимки на най-евтината Dacia
В стандартното оборудване на машината са включени фронтални въздушни възглавници за водача и пътника до него, ABS и ESP. Електрическото управление на прозорците, централното заключване и летите джанти обаче ще се доплащат. Моделът трябва да се появи на пазара в края на следващата година.
 
Снимки: Autoexpress

 

0 от 500
  • #14
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ха-ха, това е 8 пъти по красиво от Полото, който е 2 пъти по скъп.
  • #13
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Корса 5 врати и климатик почва от 21000лв приятелю. И това с серийния бял цвят и две тонколонки в вратите. ;) Ако можеш да смяташ това е с 6000лв повече.
  • #12
    24 rate up comment 2 rate down comment
    GTE ( преди 10 години )
    Не съм фен на Дачия, но трябва да се признае, че успешно разширяват цялата гама. Тази кола не става за такси, това е градска кола за двама с голям багажник или за 4-*** без багаж. Същата е и форд ка и старото туинго. Някой искат, хем лимузина, хем за 10 000 лв на 0 км. Е няма такова нещо, освен всичките на Горубляне, дето не са карани и са гаражни.
  • #11
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    и аз мисля, че 1500 кинта за климатик на дачия са ужасно много пари. и аз погледнах Сандеро-то. Горе-долу прилично сандеро започва от 17 100 лв. и лак металик, страничен еърбег и климатик и се бъркаш с още над 2000 лв. Ами, ... не, благодаря! За тези пари ще си купя по-добре оборудвана корса.
  • #10
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Колкото и да се пишат глупости дачия си остава а без аналог. Казваш 1500лв се доплаща за климатик. Така е ама за около 15000 получаваш кола с есп ел пакет сд и климатик. Я помисли каква е конглокенцията поло,корса с базови цени 18000 без климатик а при полото се доплащат и джобовите на корите на вратите, климатика е 2000лв приблизително. А ако искаш 4 врати и сходно оборудване с дачията ще ти излезе около 5000лв повече.
  • #9
    26 rate up comment 6 rate down comment
    Kико ( преди 10 години )
    До последния Анонимен: Ще си намериш истинска кола, но втора употреба. Според мен няма нищо по-хубаво от новата кола, дори и да е Дачия.
  • #8
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нормална Дачия Сандеро, без климатик и с двигател 0.9 турбо, 90 коня е над 17 000 лв. Мерси! За тези пари ще си намеря истинска кола.
  • #7
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    С турбо е. Не очаквайте чудеса от кола за 5000 евро. Сега гледах Сандеро. Едва в най-високото ниво има климатик. Иначе се доплаща, цели 1500 лв,... майкаааа! Да ви е честито!
  • #6
    5 rate up comment 20 rate down comment
    механик ( преди 10 години )
    Има някаква грешка от0.9 двигател 90коня без турбо е мечта за японците даже.Даже 60к.с. са множко за такава кола.Освен ниската цена друго интересно няма тука.Даже за такси не става.
  • #5
    18 rate up comment 4 rate down comment
    nippon ( преди 10 години )
    БАСИ сме и хората тука си спомням как ПСУВАХТЕ И СЕ ПОДИГРАВАХТЕ НА БРЯТАТА РУМЪНЦИ АМА СЕГА ДРУГИ ПРИКАЗКИ СЕ ЧЕТАТ!!! до умника по долу Не толкова важно да е красиво а да е ФУНКЦИОНАЛНО...алфата винаги е супре красива ама като я изостави КаЧЕСТВОТО отиде