IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи снимки на най-евтината Dacia

Моделът е изграден на базата на старото Renault Twingo

Първи снимки на най-евтината Dacia

Британското издание Autoexpress публикува първите снимки на новия евтин модел на Dacia, който е изграден на базата на предишното поколение Renault Twingo. Цената на хечбека в Европа ще стартира от 5000 евро.
Първи снимки на най-евтината Dacia
В момента най-евтиният автомобил на румънския производител е Sandero, чиито цени започват от 6500 евро. Той също е конструиран с технологии на Renault, като е базиран на Clio III.

Засега няма много подроности за автомобила на Dacia. Очаква се той да се предлага с 3-цилиндров бензинов мотор с обем 0.9 литра и мощност от 90 к.с., както и с дизелов агрегат, развиващ 75 к.с.

Първи снимки на най-евтината Dacia
В стандартното оборудване на машината са включени фронтални въздушни възглавници за водача и пътника до него, ABS и ESP. Електрическото управление на прозорците, централното заключване и летите джанти обаче ще се доплащат. Моделът трябва да се появи на пазара в края на следващата година.
 
Снимки: Autoexpress

 

0 от 500
  • #24
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Много ми е интересно бакшишките Дачии който станаха на по 7-8 години и са на по 500 хил. километра как още се движат. Или и те лъжат? Ако се разровиш в нета ще видиш колко дачии има на над 400 000 км и хората си ги карат и си свиркат. А Дъстър се предлага от края на 2010 година в БГ ама кой да прочете като само може да лае в нета.. :D
  • #23
    4 rate up comment 13 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Отново те хванах в лъжа. Представена е през 2010. В България е била налична едва през есента на 2011. Туше, левак!
  • #22
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Duster излезе лятото на 2010, а нашия е закупен декември 2010.Дневно изминавам около 150-200 км, като земите ни са от Добрич до Силистра, а на запад почти до Шумен.Автомобила шофирам единствено аз и само аз го водя на сервиз за обслужвания, така че знам какво и кога му е сменяно.Логан нямаме, така че твърденията са ми единствено за Дъстъра.Ако някой се интересува, средния разход е 7/100.
  • #21
    7 rate up comment 14 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Duster излезе в края на 2011. Ти си му навъртял 140 000 км., при това по ниви...!? Ехааа, доста развинтена фантазия. Опитай с нещо по-достоверно. И още нещо. Ако беше се качвал някога в Логан, щеше да си на мнение, че цената и е супер висока за качеството насреща. Две годишна дачия отвътре прилича на десетгодишно Деу.
  • #20
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дачия няма конглокенция на съотношението цена/ качество.Най високото ниво Логан с дизелов двигател 90 к.с., ESP, тракшън, 4 ел стъкла, 4 airbag и още куп екстри е 21 500лв с ДДС.Покажете ми чисто нова кола с багажник 500+ литра, посочените екстри за тази цена.P.s. Карам служебен Дъстър дизел 4x4 основно по нивите и вече за 140К км има сменени само 2 биалетки. Много здраво добиче.
  • #19
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Някой ( преди 10 години )
    Предполагаеми 6000 евро с климатик и регистрация....... Това са ми 3 брутни заплати и сериозно ще се замисля да сменя стария Мерчо за нова Дачия за жена ми. Ако я хареса,де.
  • #18
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Кое е автомобил? Служебните им се разката фамилията за отицателно време няма и 4 години и е пред разпад. Вътре е ужасна ,тапицерията на седалките се скъса, лака по дръжките се надра и в момента тази която карам аз е в сервиза защото разтегна верига и удари клапани. Големи ***. Ако искаш и снимки ще ти кача да видиш къв *** е.
  • #17
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ееее, корсата е автомобил, а това тук "нещо" за 5000 евро. Хубаво и евтино няма!
  • #16
    1 rate up comment 9 rate down comment
    ..... ( преди 10 години )
    NISSAN VERSA NOTE...
  • #15
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Прав си, корсата го утрепва това дръвче отвсякъде.