IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel разкраси "малката Zafira"

Meriva фейслифт получи нов дизелов двигател и опционално 18-инчови джанти

Opel разкраси
През 1999 г. Opel напипа златна жилка на пазара. Това е годината, в която излезе първата Zafira, превърнала се впоследствие в тотален хит за компанията, която, нека признаем, по това време не правеше особено успешни автомобили. Колата продължава да се харесва дори на вторичния пазар, а вече се продава нейното трето поколение.
Opel разкраси
Вдъхновени от успеха на Zafira, Opel решиха да експлоатират моментните тенденции до краен предел, като през 2002 г. компанията представи базираното на Corsa мини MPV, наречено Meriva. За съжаление то не се отличаваше с кой знае какво и не успя да повтори успеха на по-големия модел. След години Opel вече беше наясно, че трябва да предприеме радикални мерки, за да направи второто поколение на Meriva по-привлекателно. Бяха нужни две задни врати, които се отварят наобратно, купища технологии, хитроумни решения, които да направят интериора по-практичен, както и задължителния за всеки нов автомобил атрактивен дизайн.
 
Opel направи точно това и успя да създаде един наистина приятен миниван, който наскоро бе обновен. Външният вид бе освежен напълно, а двигателната гама получи чисто нов 1.6-литров CDTi дизелов двигател, който има 136 к.с. и е взет назаем от Zafira. С него Meriva регистрира среден разход от 3.6 л/100 км при вредни емисии от едва 116 г/км. Новият двигател идва на мястото на познатия ни 1.7 CDTi, който е с 10% по-лаком и с една десета от секундата по-бавен до 100 км/ч.
Opel разкраси
Бензиновите мотори преминават без промяна от досегашната версия на Meriva и включват 1.4-литровия атмосферен агрегат със 100 к.с., както и двата турбинирани 1.4-литрови мотора със 120 и 140 к.с.
 
Колкото до външния вид, Meriva е получила нова радиаторна решетка, нови фарове и хромирани акценти, които обграждат фаровете за мъгла в предната броня. Запазена е нестандарната чупка в задните врати, която допринася за интересния профил на колата. Изцяло нови за модела са опционалните 18-инчови алуминиеви джанти и дневни светлини.
Opel разкраси
Opel Meriva остава все така приятен миниван, който вече има всичко необходимо да повтори успеха на първата Zafira. Проблемът е, че вече пазарът е коренно различен от края на 90-те. Все пак, клиентите, които искат да паркират по-лесно, да платят 10 000 лв. по-малко, да разполагат с цялото удобство на отварящите се наобратно врати, както и да поръчат колата си с всички възможни екстри, сред които дори отопление на волана, съвсем спокойно могат да се насочат към Meriva.

Снимки: Automedia.bg
 
Тагове: opel meriva zafira
0 от 500
  • #10
    41 rate up comment 33 rate down comment
    ОЩЕ ФАКТИ!! ( преди 10 години )
    Opel Astra е автомобилът с най-малко дефекти съгласно резултатите в отчета на DEKRA за 2012 година.Opel Astra постига най-добрия резултат от всички тествани автомобили в категорията най-добра индивидуална класация с индекс 96.9%. Този успех прави Opel победител за трета поредна година след Corsa (2010) и Insignia (2011).Opel Insignia зае второ място в категорията най-добра индивидуална класация. За сметка на това моделът получи индекс на повредите 96.0 процента, който е и най-добрият резултат в средния клас.
  • #9
    57 rate up comment 16 rate down comment
    Йордан ( преди 10 години )
    Трябвало е и "разкраси" да сложите в кавички на заглавието.
  • #8
    48 rate up comment 33 rate down comment
    ФАКТИТЕ!! ( преди 10 години )
    В отчета на DEKRA модел на ОПЕЛ получава 96.1% - БЕЗ НИТО ЕДИН ДЕФЕКТ!!А знаете ли рено къде е - Лагуна 43.21%- меган - 39.8%...Както се казва - коментара е излишен!!
  • #7
    47 rate up comment 34 rate down comment
    ха ха ха!! ( преди 10 години )
    годишен технически преглед на рено:как можете да определите с каква скорост се движите, след като нищо не работи по таблото?много просто - до 60 километра в час се тресе вратата, между 60 и 80 воланът, над 80 самият аз!
  • #6
    44 rate up comment 32 rate down comment
    ха ха ха ( преди 10 години )
    Как се честити на новоизлюпен купувач на рено: Честито - тази година рено, а догодина кола!)))
  • #5
    46 rate up comment 34 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    :D :D :D :D taka sa opelite, cql jivot butavela
  • #4
    61 rate up comment 19 rate down comment
    Из опел форума: ( преди 10 години )
    Корсата не пали ?!? х14хе Когато завъртях ключа и се чуваше само едно ... "цЪк" и до там ... Реших, че акумулатора е слаб, амортизиран... и т.н. Нямах кабели за подаване на ток под ръка и реших да я запаля по другия метод : '' Чакмак байр'' бутнах я малко и запали веднага. След това цял ден без абсолютно никакви проблеми ...
  • #3
    52 rate up comment 34 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    mnogo priaten minivan e tozi Opel!
  • #2
    54 rate up comment 32 rate down comment
    Ами браво! ( преди 10 години )
    Бих си взел с удоволствие такъв, особено с оригиналния багажник за велосипеди!
  • #1
    55 rate up comment 33 rate down comment
    Факти за ОПЕЛ ( преди 10 години )
    Opel Insignia е автомобилът с най-малък брой дефекти в отчета за 2011 година на организацията за технически надзор DEKRA. С индекс 96.1% автомобили без нито един дефект флагманът на Opel постига най-добрите резултати от всички тествани модели.Това е втората поредна година, в която представител на Opel получава подобно признание, след като Corsa спечели категорията за най-добра индивидуална оценка за 2010 година. DEKRA създава годишния си отчет чрез прецизна оценъчна система в осем автомобилни класа и се основава на данните от 15 милиона инспекции на 230 различни модела.