IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda изтегля два модела от Европа

Хибридите Insight и CR-Z напускат континента заради слаби резултати

Honda изтегля два модела от Европа

Компанията  Honda обяви, че спира продажбите на два свои модела в страните от Европа. Това са хибридите Insight и CR-Z.
Honda изтегля два модела от Европа
Официален представител на японския производител разкри пред Automotive News, че моделите напускат пазарите на Стария континент заради слаби резултати. През 2013 г. Honda е продала едва 1242 бройки от модела Insight, което е с 62% по-малко от предишната година. При хибридното купе CR-Z спадът е още по-сериозен – с 66% до 695 единици.

След оттеглянето на CR-Z и Insight в сегмента на хибридите Honda ще бъде представена единствено от второто поколение на компактния ван Jazz. Според резултатите на агенция JATO Dynamics, през 2012 г. европейските потребители са купили 7500 бройки от Jazz Hybrid, но през 2013 г. интересът към модела е спаднал до 4500 единици.

Интересното е, че до края на годината японската компания предвижда пускането на пазара в Европа на третото поколение Jazz, както и на компактния кросовър Vezel. И двата модела на японския пазар се предлага както с бензинови мотори, така и с хибридни агрегати. Засега не е ясно дали хибридните модификации ще се появят при дилърите на Стария континент.

Снимка: Honda
 

Тагове: honda cr-z honda insight
0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най -обикновен новинарски сайт:"Honda спира да предлага CR-Z и Insight в Европа14 Февруари 2014, 18:27"!!!Без коментар!
  • #12
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ***,спрете да се правите на клоуни.Япония е 1000 години пред останалия свят.Няма какво да коментираме нещата повече.Ако не знаете попитайте по умните от вас те ще ви обяснят.Жалко и смешно е да сравнявате някаква мижава подкупна европейска държавица с могъщите Азиатски тигри.
  • #11
    2 rate up comment 10 rate down comment
    trex ( преди 10 години )
    Така правят "премиум" японските шалвари. Да се готвят Тояга, *** и Мазга.
  • #10
    15 rate up comment 6 rate down comment
    BMW M5 ( преди 10 години )
    Не е така. Хонда са най-качествената марка за мен, няма значение че не се продават тук в европа-ще напреднат.И аз харесвам повече немския лукс комбиниран с достатъчно мощ, динамика и комфорт повече, но Хонда са една велика марка,изобретила доста неша, която не бива да се подценява.По-добре хонда и тойота от немските им конглокенти.
  • #9
    6 rate up comment 17 rate down comment
    nasakoto iakata ( преди 10 години )
    Za tova kakuv e izvoda deca-izberete nemskoto kachestvo.
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Карах ги и CR-Z и Ходна Джаз хибрид.Добре са,но са много слабички.За града стават,но извън него са прекалено мудни и бавни.Аз лично постигнах разход около 6,5/100 и с двете +-300 мл.CR-Z е малко по-икономичен,но пък е доста неудобен за каране.Никаква видимост и седалките са тесни.По отношение високите технологии Хонда много ме разочароват последно време.Здрави са,надеждни,но много неефективни хибриди вадят.Новият им двигател 1,6 i-DTEC обаче е трепая.Карах Сивик с него и съм очарован.Страхотен!
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Фен съм на Хонда и на японските машини,но отдавна го казах и сега се потвърждават думите ми,че Хонда доста през просото е подкараха с хибридите.Техните са меки хибриди,а истината е в пълните.Техните хибридни модели имат разход на гориво доближаващ се до тозаи на аналогичните модели само с ДВГ.Какъв е смисъла тогава от хибрида?Няма такъв.Тойота заложиха на пълните хибриди и дръпнаха напред.CR-Z има страхотна визия,но трябваше да е поне 150 к.с.Можеше дори да не е хибрид,но се изложиха тотално
  • #6
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тази кола на снимката е някакво тясно недоразумение, назад нищо не виждаш, а вътре е с 1000 копчта и лампички като табло на атомна електроцентрала. Това, че тази кола не се продава добре тук, доказва че европееца все пак има вкус. Такава кола сигурно би се харесала, на 14-15 годишни незряли тийнеджъри, но за щастие те все още нямат шофьорски книжки.
  • #5
    25 rate up comment 8 rate down comment
    до пп ( преди 10 години )
    "немските трошливи марки" - тршливи бяха до скоро - сега вече се самозапалват на 60 километра - много преди да успеят да се строшат на 3000 ;)
  • #4
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Yordan ( преди 10 години )
    Абе тея хибриди да си ги карат у тясната Япония, където няма въздух вече и разни американски пенсионери ... в Европа се карат истински автомобили не безшумни електрички.