IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda изтегля два модела от Европа

Хибридите Insight и CR-Z напускат континента заради слаби резултати

Honda изтегля два модела от Европа

Компанията  Honda обяви, че спира продажбите на два свои модела в страните от Европа. Това са хибридите Insight и CR-Z.
Honda изтегля два модела от Европа
Официален представител на японския производител разкри пред Automotive News, че моделите напускат пазарите на Стария континент заради слаби резултати. През 2013 г. Honda е продала едва 1242 бройки от модела Insight, което е с 62% по-малко от предишната година. При хибридното купе CR-Z спадът е още по-сериозен – с 66% до 695 единици.

След оттеглянето на CR-Z и Insight в сегмента на хибридите Honda ще бъде представена единствено от второто поколение на компактния ван Jazz. Според резултатите на агенция JATO Dynamics, през 2012 г. европейските потребители са купили 7500 бройки от Jazz Hybrid, но през 2013 г. интересът към модела е спаднал до 4500 единици.

Интересното е, че до края на годината японската компания предвижда пускането на пазара в Европа на третото поколение Jazz, както и на компактния кросовър Vezel. И двата модела на японския пазар се предлага както с бензинови мотори, така и с хибридни агрегати. Засега не е ясно дали хибридните модификации ще се появят при дилърите на Стария континент.

Снимка: Honda
 

Тагове: honda cr-z honda insight
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    историка ( преди 10 години )
    ПП, хареса ми! :]
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    ПП ( преди 10 години )
    Пардон, изявил си се вече. Сега може да се извиниш на редакторите и да им благодариш, че ти дават възможност и на теб да покажеш на света колко са скапани "немските трошливи марки" и да спиш спокойно...
  • #1
    20 rate up comment 6 rate down comment
    ПП ( преди 10 години )
    Истината е, че се пускат еднакъв брой провокативни новини както за японските, така и за немските автомобили. Слепите япоснки фенове като теб не ги разпознават, но обективно погледнато са си 50/50. И така всички коне с капаци от двата лагера Германия-Япония идват тук да си покажат интелектуалния потенциал и създават така нужния за всяка една медия трафик. А и тая новина съвсем не е толкова скандална, колкото тая за горящите супер-Поршета. Чудя се как не си се изявил там с плюене по "каските"