IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния

Концернът Daimler инвестира 300 млн. за разширяване на производството в северната ни съседка

Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния

Производството на трансмисии за топ автомобилите на Mercedes-Benz ще бъде съсредоточено в румънския град Себеш, разположен в историческата област Трансилвания. Това съобщи генералният директор на Mercedes-Benz за Румъния Борис Биллих в интервю за местното издание Ziarul Financiar.
Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния
"Топ-моделите на Mercedes-Benz ще бъдат обзаведени с компоненти, произведени в Румъния - похвали се Билих. - За тяхната направа ще бъдат използвани най-новите технологии на производство и те ще отговарят на най-високите изисквания за качество."

За производството на трансмисиите ще отговаря компанията Star Transmission, която е част от групата Daimler. Произведените в Румъния агрегати ще се поставят на моделите E- и S-Class.

В края на януари Star Transmission откри предприятие на стойност 40 млн. евро, в което ще стартира именно производството на скоростни кутии за завода на Mercedes-Benz в Румъния. Предприятието се простира на площ от 13 000 кв. метра, а в него работят 150 души.

Още през април миналата година концернът Daimler обяви, че предвижда да инвестира общо 300 млн. за разширяване и модернизиране на производствените си мощности в Румъния.

Снимка: Star Transmission

Тагове: daimler star transmission
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е сега вече никога няма да си купя мерцедес! :Р
  • #4
    24 rate up comment 5 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    Еми работят хората. Ние само блеем. Хайде пак да дойдат родните ни политици да ни обясняват какво ще реиндустриализират!? Те всички големи фирми си направиха заводи в Румъния, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Турция... само при нас не щат. Защо ли!? А иначе странен ход на Мерцедес. Да слагат в еС клас скоростни кутии правени в Румъния не звучи никак престижно за Мерцедес. Ама те и от Рено вече са дупе и ***, знам ли...
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Аутомедия, статиите ви защо нямат дата. Имат дата, но тя се показва преди да кликнеш на новината
  • #2
    4 rate up comment 33 rate down comment
    Badi ( преди 10 години )
    Като го имат този завод да не са цъфнали руманците пак има плащат по няколко стотин евро да не мислиш, че взимат по 2000-3000 евро зпалати.
  • #1
    59 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Само ние с тая корупция и тъпите ни "бизнесмени" тип далавераджий, тъпчеме на едно място и мреме от глад... Ама така е сами си го правим... браво на Румънците, много пред нас са вече ... за съжаление