IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния

Концернът Daimler инвестира 300 млн. за разширяване на производството в северната ни съседка

Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния

Производството на трансмисии за топ автомобилите на Mercedes-Benz ще бъде съсредоточено в румънския град Себеш, разположен в историческата област Трансилвания. Това съобщи генералният директор на Mercedes-Benz за Румъния Борис Биллих в интервю за местното издание Ziarul Financiar.
Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния
"Топ-моделите на Mercedes-Benz ще бъдат обзаведени с компоненти, произведени в Румъния - похвали се Билих. - За тяхната направа ще бъдат използвани най-новите технологии на производство и те ще отговарят на най-високите изисквания за качество."

За производството на трансмисиите ще отговаря компанията Star Transmission, която е част от групата Daimler. Произведените в Румъния агрегати ще се поставят на моделите E- и S-Class.

В края на януари Star Transmission откри предприятие на стойност 40 млн. евро, в което ще стартира именно производството на скоростни кутии за завода на Mercedes-Benz в Румъния. Предприятието се простира на площ от 13 000 кв. метра, а в него работят 150 души.

Още през април миналата година концернът Daimler обяви, че предвижда да инвестира общо 300 млн. за разширяване и модернизиране на производствените си мощности в Румъния.

Снимка: Star Transmission

Тагове: daimler star transmission
0 от 500
  • #15
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Инженер ( преди 10 години )
    Заводи, произвеждащи сложно оборудване за водещи автопроизводители, има в русенско, предстои изграждането на нови
  • #14
    21 rate up comment 6 rate down comment
    българин ( преди 10 години )
    Нека ако някой се сеща да напише какъв завод са открили последните 25 години в България?Мисля,че и завод за преработка на конски фашкии нямаме!Въобще някой знае ли да е имало втори такъв период от историята ни дето за четвърт век да ни е избягало четвърт от населението?
  • #13
    10 rate up comment 12 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Mercedes4e ve4e e s dvigateli ot Dacia i skorosti ot Dacia Romania. Novata C class 1.6 dci napravo 6te idva ot Romania ot zavodite na Dacia,no 6te se prodava na balycite na cena x 3 muhahahaha
  • #12
    9 rate up comment 5 rate down comment
    bmw e60 ( преди 10 години )
    Не съм виждал завод който ще се работи 2015-2016 как сглобява скоростни кутии но си мисля, че ще е по-различно от това което е било в миналото със сглобяването на ръка. Това е една от причините много компания отиват в джунглата да си произвеждат техниката, защото няма да позволят на маймуните да им пипат техниката и всичко ще е автоматизирано. Така ще запазят качеството но ще им е по-евтино заради данъците.
  • #11
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе,ти виждал ,ли си как се сглобява скоростна кутия,самия процес по сглобката е изцялостно от човек,така че мамалигарските бомбета ,ще го направят ,колкото качествено правеха Роман(Ман)
  • #10
    35 rate up comment 4 rate down comment
    bmw e60 ( преди 10 години )
    Не си въобразявайте, че като се произвеждат в Румъния щя зависи от черния *** качеството на продукцията. Повечето неща са автоматизирани и всичко се прави от машини. Само преместването от единия склад в другия сигурно ще го поверят на ***. Мерцедес са там заради ниските данъци. Не са в България защото е пълно с *** гласуващи за БСП + ДПС.
  • #9
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А ,пък въпросните Е ,и S-класи ще бъдат доставяни за държавите от третия свят,сред които и България.Баси смешките.
  • #8
    33 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Срамът остава за нас.
  • #7
    0 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Те нали Дачиите са им перфектни ,та сега и скорости за Мерцедес,направо мамалигарска работа,кво искате от тея бомбета,айде да видиме ,колко време ще произвеждат за Мерцедес-давам им най -много 4-5 години и са аут.
  • #6
    27 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    По-добре в Румъния, отколкото Q7 от Индия или скоростна кутия от Китай.. А пък за заплатите, в завода на Дачия заплатите май бяха около 800 евро средно, някак по-добре ми звучи от 800 лева в завода на Great Wall? Пък и колкото повече такива заводи, толкова повече работни места ще има и по-малко мизеруващи хора. В северозападна България имат крещяща нужда от 2-3 такива завода...