IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния

Концернът Daimler инвестира 300 млн. за разширяване на производството в северната ни съседка

Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния

Производството на трансмисии за топ автомобилите на Mercedes-Benz ще бъде съсредоточено в румънския град Себеш, разположен в историческата област Трансилвания. Това съобщи генералният директор на Mercedes-Benz за Румъния Борис Биллих в интервю за местното издание Ziarul Financiar.
Трансмисиите за Mercedes-Benz ще се правят в Румъния
"Топ-моделите на Mercedes-Benz ще бъдат обзаведени с компоненти, произведени в Румъния - похвали се Билих. - За тяхната направа ще бъдат използвани най-новите технологии на производство и те ще отговарят на най-високите изисквания за качество."

За производството на трансмисиите ще отговаря компанията Star Transmission, която е част от групата Daimler. Произведените в Румъния агрегати ще се поставят на моделите E- и S-Class.

В края на януари Star Transmission откри предприятие на стойност 40 млн. евро, в което ще стартира именно производството на скоростни кутии за завода на Mercedes-Benz в Румъния. Предприятието се простира на площ от 13 000 кв. метра, а в него работят 150 души.

Още през април миналата година концернът Daimler обяви, че предвижда да инвестира общо 300 млн. за разширяване и модернизиране на производствените си мощности в Румъния.

Снимка: Star Transmission

Тагове: daimler star transmission
0 от 500
  • #25
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 10 години )
    Хора, който може да се маха. Обречено е тук! Свиващ се пазар; малограмотно застаряващо население; комуноидно управление, което не може да се премахне от нас, както и да се мъчим да го направим. Единствено виждам шанс да живея отново тук, когато се пенсионирам. Ако някой се чувства добре като едва успява да изхрани семейството си и да плаща сметките - Е ТОГАВА БЪЛГАРИЯ Е МЕЧТАНАТА СТРАНА!!!Иначе за избора на Мерцедес мога да изпиша поне 1 лист. Прави са хората, че не идват у нас.
  • #24
    3 rate up comment 0 rate down comment
    zzz ( преди 10 години )
    На снимката е много стар модел автоматична скоростна кутия 5 степенна модел 722.6 сега се поставят 8 степенни 722.9
  • #23
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Гамен ( преди 10 години )
    Ама тука е лесно да се застроява..хотели, казина..молове..унищожаваме природата си...честно казано..заслужаваме съдбата си!!!!!
  • #22
    14 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    в румъния вкарват в затвора бивши министри и т.н. даже и един български далавераджия вкараха скоро за 10г. заради зимамни схеми в приватизиране. а тук НЕ. е затова ще ни подминават и в бъдеще такива инвестиции.
  • #21
    12 rate up comment 0 rate down comment
    CutmasterCFS ( преди 10 години )
    Във фабриката за шоколади в Своге преди 3-4 години Крафт изпрати 20-тина румънци(от една румънска фабрика която затвори за сметка на свогенската...).,Та имаше всякакви и инженери и оператори май и общи работници., та от мои наблюдения инженерите са им доста по-напред като нашите в завода са псевдоинженери :) и от средния състав бях по-доволен...., за съжаление ние сме само с едни голи претенции....
  • #20
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Жалко и тази инвестиция ни е подминала. И като се замислиш ,че и наши фирми бягат в Румъния се плаша докъде могат да ни докарат нашите управници. Просто само добри пожелания за пред медиите ,а фактите говорят сами за себеси. Затъваме все повече и повече.
  • #19
    13 rate up comment 2 rate down comment
    циганизация ( преди 10 години )
    Куооо? Не! Румънците католици?! Половината от пишещите в този форум са малограмотни селяни. Ама и по технически въпроси са първа писта. Чета за румънски мотори, за скапани Дачии, за заводи в джунглите. Момчета, вие изглеждате като представителна извадка на туземно население, толкова ограничена обща и всякаква култура! Айде, със здраве!
  • #18
    3 rate up comment 5 rate down comment
    ro1971 ( преди 10 години )
    А заводи нови има откри и в БГ -примерно Шише-джам Разград над.100млн дол, Видима , Липхер Пловдив 85млн евро. ГРЕАТ ВАЛЛ Ловеч над 100млн лв.Но просто Романите са 26-27млн. и имат традиции в производството на коли -датчия, аро , роман и тн . Също така не е без значение че са католици
  • #17
    2 rate up comment 4 rate down comment
    robi1971 ( преди 10 години )
    Това е девалвацията на марката (аз също съм с МВ W204 C280 aut.)Eдно време Мерц. караха правителството и 10-20 частни лица певци , артисти,спортисти. Мерц се правеше в Германия и беше символ на престиж и качество и недостижима цена.Сега ще се прави в Румъния , САЩ-Мексико ML-GL.Съществен е и примера с цената на втора ръка - примерно G klas и ML-GL 3-4 години стари, нови са горе-долу еднакви пари - стари G пада 10-20% другите 50-70%. Просто вагона е символ на старото качество и сеправи само в АUS
  • #16
    10 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 10 години )
    Абе нали политиците ни преди 2 месеца, нещо ни баламосваха, че голям автомобилен концерн обмислял да пренесе производството си някъде около Видин. Да не се окаже, че са били точно Мерцедес :-)