IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години

Три от всеки четири машини, пуснати прези този период, все още се движат

Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години

Автомобилите на Honda бяха признати за най-надеждните в САЩ. Три от всеки четири автомобила на японската марка (75%), пуснати в течение на последните 25 години, все още се движат по пътищата на Америка, съобщава Usatoday.
Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години
До този извод са стигнали експертите от консултантската компания Polk, които са направили проучване на регистрираните в САЩ автомобили за периода 1988-2013 г. Любопитното е, че марката Acura, на която се падат 11 % от общите продажби на Honda, не влиза в сметките, тъй като нейните модели са в категория „лукс”.

„Един от най-важните въпроси при покупката на нов автомобил е именно това колко дълго време ще може той да се кара без повреди и това изследване още веднъж доказва, че моделите на Honda олицетворяват надеждност и високо качество”, коментира вицепрезидентът на американското подразделение на Honda Майк Акавити.

Един от експертите, ръководили проучването – Том Либи, бе помолен да разкрие кои са следващите производители в тази класация. Той обаче не пожела да го стори, като се оправда, че изследването е било поръчано от Honda и само от там могат да дадат подобна информация. Все пак се разбра, че на втора позиция, но с доста по-слаб резултат, е Dodge.

През миналата година и друга американска консултантска компания - Kelley Blue Book, занимаваща се с подобни изследвания, призна Honda за най-добрата автомобилна марка в САЩ. Нейните данни бяха придобити след изследване сред голям брой собственици на возила в страната.

Снимка: Polk

Още по темата:
Американци избраха автомобилите с най-добра репутация

Пълната класация за надеждността на двигателите

Американците избраха Honda за №1


Тагове: polk
0 от 500
  • #31
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Напарфюмиран ( преди 10 години )
    Разбира се,че съм фен на немските автомобили,в т.ч. и Фолксваген и не виждам защо трябва да се срамувам от това!ФАКТ!Не само аз, но и още около 10 млн.НОВИ собственици на автомобили от групата,както и около над 3.5 млн. НОВИ собственици на Мерцедес и БМВ.ФАКТ!И все още много Мерцедеси,БМВ,Ауди,Фолксваген,Рено,Пежо и Алфа от края на 80-те са на пътя,за разлика от японските и корейски бараки от това време.ФАКТ!А ако си прочетеш творението по-долу,ще се увериш,че ти пишеш "простотии".ФАКТ,Доше !
  • #30
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Поре, това че в Европа не са се карали не значи, че не съществуват.
  • #29
    10 rate up comment 8 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Прав е човека - голфове, пасати, мерджани, баварци, ситроени, пежа и всякакви други немски, френски, италиански и прочие 20-30 годишни кошници се носят по пътищата но такива чудо като Хонда трудно се вижда...явно класацийката е доста платена....
  • #28
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    " почти никакви Хонди/освен брандирани Ровери/,Тойоти или Мазди.Факт!" - ахахахахахахаххахахаххахахахахахааа - аз се чудя кой ги пише тея простотии, а то бил МИРИЗМАТА хахахахахахахаха - ей миризма - не разбра ли, че само ти пишеш "факт" в целия форум хахахахахахахаххахахахсахахахах - браво миризма - ти си най-големия вагенски фен хахахахахахахахахахахххххххххахахахахахаахаааааааахахахахахахахаххахаааааааахахахахаххахахххххххххххххахахахахахахахахахахххххххххахахахххххххххххххаааааааааааааахаха
  • #27
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Нещастни американци! ( преди 10 години )
    Всяко едно Пежо,Ситроен,Алфа,Ланчия,Фолксваген,Опел или Форд от преди 25 год. са в пъти по-добри от Хондите на тази възраст!Затова тези си карат още камиони или "спортни" автомобили с твърд заден мост.Да не ги сравняваме с Мерцедес 190,124,140,или БМВ серия 3,5,7 и 8,или Ауди 80/90,100 или купе пак от тази епоха.Днес навсякъде в Европа може да видите в движение Мерцедес,БМВ,Ауди,Пежо,Рено,Опел и много други от 1988-1989 год. и почти никакви Хонди/освен брандирани Ровери/,Тойоти или Мазди.Факт!
  • #26
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Всеки си има право на мнение, ама е факт че Хонда правят най-надеждните двигатели. Отворете Крейглист и вижте колко средно се задържа една Хонда на вторичния пазар и го съпоставете примерно с VW.И само не ми разправяйте, че в САЩ ги карат само бедните, защото в това няма грам истина. Пример-семейство с доход от окло 60хил. годишно минава към средната класа, типичните коли са Хонда ЦРВ и Тойота Кемри.Колко от вас изкарват чисто тия пари та сте такива баровци...
  • #25
    15 rate up comment 8 rate down comment
    VANKO ( преди 10 години )
    Здрави са да. Но какво ли и да им се развали , нямат електроника нямат турбини .....те и лади на по 40 години се срештат в БГ ....следователно са по здрави :)
  • #24
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Moderator4eto ot 30.12.13,dnes li si na rabota ma *** razprana.Kak tolkova barzo se vazstanovi ot mo6tnoto cigansko ebane deto ti spretna katuna.Mai ti haresa aaa,kato ti go navriaha vav vmirisanata ti zurla
  • #23
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Кодошо ( преди 10 години )
    "Три от всеки четири машини, пуснати през този период - 25години, все още се движат" - да, а доайенът е дошовия църцивик!Ха ха ха!
  • #22
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Затова батко ви Дошо си кара още 15 годишният сивик, докато вие киснете по сервизите!