IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 уникални коли, излезли на пътя директно от пистата

Някои са направени в една-две бройки, колкото да покрият условието за състезание

Хомологационните автомобили са се превърнали в нещо като умираща порода днес. Отчасти, защото организаторите на състезания не изискват точни улични версии. Но също и поради търсенето на все по-високи печалби от производителите, за които се загуби смисъл да правят няколко бройки.

Някога хомологационните коли изникваха от всички краища на земното кълбо. В тази статия ще се съсредоточим само върху най-яките модели.


10 уникални коли, слезли директно от пистата (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    mladezh ( преди 5 дни )
    Глупости на търкалета. Куатро е съвсем последното нещо от "група Б", за което би се сетил някой искрен автомобилен ентусиаст и особено знаещ историята на "групата" и рали-спорта въобще. Съвсем буклвано, съгласно протокола и даже по "етапен ред". Легендарното у него е, че всички които са "чували" и "пишат" - не са го виждали, а още по-малко чели достатъчно. Всъщност, "легендарни" са само реалните постижения в световния шампионат - една единствена, официална отборна титла. Толкоз. Мерси.