IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите BMW M3 и M4 са подготвени от пилоти от DTM

Двата горещи модела на баварците бяха показани в Детройт

Новите BMW M3 и M4 са подготвени от пилоти от DTM

Компанията BMW проведе две премиери още на старта на автосалона в Детройт, като показа за първи път пред публика „заредения” седан BMW M3 и не по-малко „горещото” купе M4. Те са с нови мотори – по-мощни, но същевременно по-леки. И са подготвени от двамата пилоти от заводския тим на баварците в шампионата на Германия за туристически автомобили (DTM) – Тимо Глок и Бруно Спренглер.
Новите BMW M3 и M4 са подготвени от пилоти от DTM
Снимка: Ройтерс

И двата автомобила се задвижват от 3.0-литров бензинов турбо двигател с шест цилиндъра. Неговата мощност е 431 к.с., а максималният въртящ момент – 500 Нм, които се постигат в диапазано 1800-5390 об/мин.

Редовият би-турбо „шестак” е по-лек от досегашния V8. Това важи и за роботизираната скоростна кутия DCT с двойно сцепление, която е „отслабнала” с 12 кг. С тези показателите машините ускоряват от 0 до 100 км/ч за 4.1 секунди, а скоростта им е ограничена по електронен път на 251 км/ч.

Освен върху намаление на теглото инженерите от BMW са поработили и по системите за охлаждане и подаване на маслото, както и по настройката на шасито. Именно в последното сериозна роля са изиграли сътрудниците на BMW Motorsport и най-вече двамата пилоти от DTM Бруно Спенглер и Тимо Глок.

Като опции за новите BMW M3 и M4 за първи път се предлагат карбоново-керамични спирачки. Освен това, след доплащане, на машините могат да се поставят адаптивно окачване и волан, от който се избират трите режима на работа - Comfort, Sport и Sport+.

Още по темата:

BMW разкри новите M3 и M4

 

Тагове: bmw m3 bmw m4
0 от 500
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Summer *** samo za tezi,koito ne mogat da karat.A v tozi forum tova e bol6instvoto
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какво Summer ***... Я вижте времето в БГ и ми кажете колко дни в годината няма да можете да я карате заради сняг или дори и заради дъжд... Я има 30 дена в които ще искате да излезнете и то ще вали, я не. Тогава ще вземете семейната кола и толкова.
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не че нещо ама тотално се отказаха да конкyрират Нисан ГТР. Интересно ми е на северната дъга какво време ще изкарат.
  • #2
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Summer ***
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    И двата автомобила се задвижват от 3.0-литров бензинов турбо двигател с шест цилиндъра. Неговата мощност е 431 к.с., а максималният въртящ момент 500 Нм, които се постигат в диапазано 1800-5390 об/мин.БАСИ ЯКОТО!