IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW Group подготвя 11 модела с предно

Още догодина ще се появи серийната версия на Active Tourer

BMW Group подготвя 11 модела с предно

Новото поколение на хечбека Mini е първият от общо 11 модела, които BMW Group ще изгради на новата си платформа за автомобили с предно предаване UKL1. Това става ясно от интервю на Иън Робъртсън, член на борда на директорите, отговарящ за продажбите и маркетинга на BMW, пред изданието AutoExpress.
BMW Group подготвя 11 модела с предно
Active Tourer Concept. Снимка: BMW

Първият автомобил с марка BMW, който ще разчита на задвижване към предните колела, ще бъде серийната версия на Active Tourer concept, сподели Робъртсън. Моделът ще бъде представен на някое от големите автомобилни изложения през 2014 година, като ще бъде и първият, който ще получи двигател с три цилиндъра.

Що се отнася до дизайна на бъдещото MPV, той ще бъде почти аналогичен с този, който представи концепцията Active Tourer. "Вече видяхте концепцията, серийният модел ще бъде много сходен", сподели Иън Робъртсън, като допълни, че BMW има богат опит в производството на компактни модели. Компанията реализира по 300 000 екземпляра годишно от моделите на Mini, а продажбите на 1-Series достигат 200 000 бройки на година.

Голяма част от бъдещите коли с предно предаване ще носят емблемата на британската марка Mini, собственост на BMW Group. Сред тях са обичайните хечбеци и заместниците на версиите Cabriolet, Clubman, Countryman и Paceman. Ще се появят обаче и напълно нови модели, сред които конкурент на Mazda MX-5, MPV и дори седан, който обаче най-вероятно ще се предлага единствено в Китай.

При моделите на марката BMW, новата платформа за автомобили с предно предаване UKL1 ще получат 2-Series Active Tourer във версии с 5 и 7 места, както и малък SUV, който ще бъде позициониран под Х1 и ще се конкурира с бъдещото Audi Q1. Възможно да се появи и още един компактен модел, който да се съревновава за клиенти с Audi A1.


Тагове: bmw group active tourer ukl1
0 от 500
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    ДО ККК ( преди 10 години )
    те всички фирми правят ширпотреба вече е криза и трябва обороти..,направо ще станат май една мегагигантска фирма с различни емблеми и нищо друго
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    е добре де, "нова кола" исках да кажа... ама и с "колана" добре се е получило :-)
  • #3
    15 rate up comment 4 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    Това накъде върят фирмите ние не можем да го променим. Аз да мога да си взимам нова колана на всеки 5 години, пък където щат да им слагат задвижването
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    ККК ( преди 10 години )
    А правеха коли, хубави коли- мощни, бързи, луксозни, солидни и безпощадни, ако не се отнасяш с респект към тях... Сега ще използват инерцията, натрупана с години, за да си пробутат новите шитни с предно предаване и ниска себестойност... Жалко.
  • #1
    23 rate up comment 7 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Да кажем сбогом и на марката беемве тогава. И тя се ВАГифицира лека полека. Отврат!