IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda спира модела Insight?

За 3 години продажбите в САЩ са спаднали близо 5 пъти

Honda спира модела Insight?

Honda най-вероятно съвсем скоро ще спре от производство модела си Insight, чиито продажби падат непрекъснато, докато конкуренцията в този сегмент става все по-ожесточена, съобщава изданието What Car?.
Honda спира модела Insight?
Според информацията през ноември тази година в САЩ са продадени едва 4384 бройки от модела. Това е близо 5 пъти по-малко от същия месец през 2010 г., когато автомобилът бе току-що представен.

Нещата изглеждат още по-зле за Insight, ако се направи сравнение с лидера в сегмента Toyota Prius. Той е по-скъп, но въпреки това през ноември е записал 135 291 продажби. Дори компактната версия Prius C, която е по-близо като показатели до модела на Honda, за същия период е продадена в близо 40 000 бройки в САЩ.

Първоначално се считаше, че в Honda работят върху следващото поколение на Insight, което да се появи през 2015 г. Сега обаче очакванията са моделът да отиде в историята, още повече, че Civic Hybrid се ползва с по-голям интерес и ще може да замести Insight. Същото се отнася и за друг модел на японците - Fit, известен още и като Jazz.

Снимка: Honda

Тагове: honda insight
0 от 500