IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Излезе и третото специално Bugatti Grand Sport Vitesse

Модификацията е посветена на легендарния пилот Мео Костантини

Излезе и третото специално Bugatti Grand Sport Vitesse

Bugatti представи третата специална версия на суперколата си Grand Sport Vitesse, посветена на човек, изиграл важна роля в историята на марката. Този път моделът носи името на близкия приятел на Еторе Бугати и двукратен победител в рали Targa Florio Мео Костантини.
Излезе и третото специално Bugatti Grand Sport Vitesse
Версията е боядисана в уникален ярко-син цвят, който е класически за автомобилния спорт във Франция. Части от каросерията и от предната броня са направени и полирани на ръка, като са покрити с прозрачен лак с цвят на алуминий. Вътрешната част на вратите на суперколата е украсена с рисунки на болидите от 20-те години на миналия век, а на седалката на шофьора е извезано името на Мео Константини. На задното антикрило и в салона е нарисувана схемата на класическо трасе Targa Florio.

Хирепколата разчита на познатия от стандартния  Bugatti Grand Sport Vitesse W16 мотор с 4 турбини, развиващ 1200 к.с. и 1500 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 2.6 секунди, до 200 км/ч за 7.1 секунди, а до 300 км/ч – за 16 секунди.

От тази версия ще бъдат пуснати 3 бройки, като всяка от тях ще струва 2.09 млн. евро. Преди нея Bugatti пусна модификации, посветени на Жан Бугати, син на основателя на марката, и на Жан-Пиер Вимил, който печели 2 победи в „24 часа на Льо Ман” с автомобили на компанията.

Снимки: Bugatti
 

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MM do CLK320 ( преди 10 години )
    Това беше за CLK 320
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    MM ( преди 10 години )
    Много правилно казано. Тези коли не се купуват заради възможностите им или поне това не е водещият фактор, но голяма част от хората по тия форуми не го проумяват и само ръсят обиди като невидели. Най-яростни са слепите почитатели на GT-R.
  • #13
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дошо Галошо е смачкан оризарски ***!
  • #12
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най безмисления варел на света.Грозен измислен ***.
  • #11
    9 rate up comment 13 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Бе за немските ***, особено *** на VAG няма какво да говорим. Цял свят ги мрази
  • #10
    7 rate up comment 6 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Във Варна е яко, ако имаш парички. Бях си сега за 10тина дена и добре си изкарах, ядене, пиене, риби на скара и люта ракия. Ама иначе хората са си беднички, колите на по 20 години пред блока. Ако си някой да бачка по корабите е готино иначе - парички, готини апартаментчета, жик так :)
  • #9
    16 rate up comment 6 rate down comment
    CLK320 ( преди 10 години )
    Дошо, не съм почитател на VAG, даже напротив, но ще ни светнеш ли точно коя кола са взели и са сложили лепенката на Бугати. И нещата по-долу ги написах, понеже веднага някой като се изкаже ласкаво за VAG продукт(или анти-тойота) и веднага една жлъч, един психиопрофили - единия - дядо ми бил комунист, другия - имал съм люлинска панелка и 5 лв. в джоба. По вашата логика в този форум трябва или да се хвали тойота или нищо, ако ще и новината да е за новата азербейджански SUV (примерно).
  • #8
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Александр Макаронски ( преди 10 години )
    Заради тоя хейт влизам в сайта!
  • #7
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Разкажи,разкажи... Как минава един ден на варненски бизнесмен с мерцедес и мезонет с гледка към морето? Има ли сделки в S осмици и млади девойки без горнища? Чипосано ли е BMW-то също е важен въпрос.
  • #6
    11 rate up comment 5 rate down comment
    CLK320 ( преди 10 години )
    Дядо ми е бил николапетковист, ако знаеш какво означава това... Но така или иначе не съм влязъл в този сайт да се обяснявам на Пешо от Застрелци. Написах си мнението, нали затова е форум.