IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Yamaha R1 VS Mercedes SL63 AMG

299 км/час по обществен път

Yamaha R1 VS Mercedes SL63 AMG

Състезаването с друго превозно средство е вероятно най-голямата простотия, която някой може да направи на обществен път. Двамата "пилоти" от видеото обаче правят именно това, като развиват скорост от над 299 км/час.

Това е максималната скорост, която развива пистовата Yamaha R1. Движещият се пред нея Mercedes SL63 AMG се движи дори по-бързо. А гонката не се състои на немски аутобан или пък на магистрала, а на най-обикновено шосе с насрещно движение.

Опасното състезание е заснето в Швеция от камера, поставена на каската на мотоциклетиста. За късмет на двамата бързаци и останалите участници в движението, всичко приключва без инциденти.



Източник: Carscoops. Видео: YouTube

Още по темата:
300 км/час с незаконна Yamaha R1 и без книжка
Границата на глупостта

 

0 от 500
  • #34
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    не че не си прав.така е цепят мрака.и характеристиките са като клиповете.на пътя ако една машина-мотор или кола не те кара да се чевстваш сигурно немалка част от характеристиките остават на книга.затова и не разбирам драг-овете.къв смисъм като други характеристики не са на ниво.
  • #33
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    е сега не става,говорим средно статистически.според мене едвали са взели случаини хора.на нордшлаифе-то пък мотористите направо пречат.пуснал съм и подробно сравнение на това бмв с други мотори.избрах да са на един производител-мотора и колата- за да е максимално коректно.старта е бръз *** нагоре малко народ им стиска.хаябусата-хищна птица-е 1300.не е в тоя клас.макар че с мотори имам малко общо.гонили сме се с приятели до бургас,аз с колата и нямат особен превес,нито пък са стигали преди мен.
  • #32
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А и с тези клипчета малко работата става детска.И колите и моторите си имат характеристики.Просто моторите цепят мрака по всички показателимакар,че съм по-голям любител на автомобилите но няма как да не призная очевидното.
  • #31
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Germany,клипчето дето си пуснал не е показателно,защото нито колата е на ниво,а пък за мотора да не говорим.А този състезател с мотора изобщо не може да влиза в завоите и не ляга както трябва.Избери нещо японско и ще видиш за какво става на въпрос!Ако искаш една Хаябуза си избери,макар че вече има и по-бързи японски мотори от нея.
  • #30
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    ето къде стои тоя мотор на бмв,за да се направи съпоставка какви са възмажностите на м5-цата.
  • #29
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    малко завои и ...
  • #28
    2 rate up comment 1 rate down comment
    минувач ( преди 10 години )
    мотора си е мотор колата си е кола, кефат ме и двете, е тоя бенц точно не.
  • #27
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    не придаваите на моторите невиждани възможности.в завои ги няма никакви с висока над 160 км скорост.също и на продължителна максимална.режат се на отсечки където яките коли немогат да минат или не им стига място за ускорение.но веднъж подминала 130 една качествена кола ще изпоти доста мотори ако има място.
  • #26
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    до Germany "А какво се случва, ако някой не ги види"-никаде не съм казал че другите трябва да се съобразяват с движещите се по такъв начин.отговорноста е само на каращия бързо.и да тормозиш другите принуждаваики ги да правят деиствия улесняващи маневрирането на бързодвижещия се ,говори само че не е във възможностите му да го прави.аз лично го смятам за голям срам.пътя е за нормалните хора,ако ще си правя кефа-да без да им нарушавам тяхната линия на поведение.изисква се голямо внимание.
  • #25
    6 rate up comment 4 rate down comment
    gt ( преди 10 години )
    Много е тъпо да си моторист покрай такива машини. Представям си опулената физиономия на двуколесния.