IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot може да стане китайска собственост

Семейството Пежо e на път да загуби контрола върху алианса PSA

Peugeot може да стане китайска собственост

Алиансът PSA/Peugeot-Citroen провежда предварителни преговори с китайския автомобилен производител Dongfeng за възможността за продажба на свои акции, съобщава Bloomberg.
Peugeot може да стане китайска собственост
Подобна стъпка би означавала, че семейство Пежо може да загуби контрол над концерна PSA. В момента то владее 25.5% от акциите, но при евентуално включване на китайците това може да се промени.Само за първото полугодие на 2013 г. оперативната загуба на PSA в Европа достигна 510 млн. и това кара французите да се ориентират към други пазари.

На първо място е Китай, където съвместното предприятие с местната Dongfeng отвори трети завод. Той трябва да позволи на французите да увеличат производствения си обем в азиатската държава до 750 000 автомобила годишно до 2015 г. Според френското издание Les Echos през тази седмица ръководството на PSA е потърсило помощ от две банки, като е представило своите намерения да се свърже финансово с Dongfeng.

Съвсем наскоро китайската компания се опита да купи завода на PSA в Калуга (Русия). Двете страни се бяха договорили, но Mitsubishi, която държи 30 % от акциите на предприятието, не се съгласи и по по този начин провали сделката.

Тагове: psa dongfeng
0 от 500
  • #39
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ами те и ПСА правят разработки с БМВ пък да не говорим на колко автомобили са с френски двигател. Пак казва проблема е в политиката и тези статии и те до някъде са в минус как да си купиш кола колкото и да е хубава в момент който ти казват че може да фалира фирмата. Ами нали трябва да се обслужва, но както вижда и сааб фалира ама сега прави коли за фиат така беше после за алфа едва ли ще остават така работата а и без това ПСА са от дълго време партньори с Dongfeng
  • #38
    2 rate up comment 1 rate down comment
    GTE ( преди 10 години )
    Нали знаете, че Рено започва да прави някой от по-ниските модели на Мерцедес, първият е Ситан. Така че по-леко с разпенването на тема френски.
  • #37
    3 rate up comment 3 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Turkodjii,kupete si po edna frenska kola,4e i vie da kajete avtomobil karam,a ne ko4ina
  • #36
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Всички знаем кой е. Казанлъшкия ***, с измислените аудита. *** беден кавал.
  • #35
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Фиат е единствената компания която може да на прави автомобил от високо качество,нема мерцедес ,нема бмв, фол,чакам само да направи такъв и се отказвам от тарантайките изброени по горе,неказвайте нищо,щото най-големия шумахер кара ферари
  • #34
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Заключението е: КУПУВАЙТЕ СИ САМО ЯПОНСКИ И КУРЕЙСКИ СЪС 7 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ!
  • #33
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    С немските и френските коли и покупката на нова кола също е лотария. :)
  • #32
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пожелавам на всеки да може да си купи ЧИСТО НОВА кола а не втора, трета...никой не знае коя ръка кола от кого къде и как карана, поддържана и т.н....понякога проблемите идват от не правилната експлоатация на автомобила. Покупката на кола втора ръка е чиста лотария и не можеш да съдиш по това...*** тя такова, *** тя онакова..е кво искаш от кола на "само 150.000км карана от баба само да си напразарува и да си вземе пенсията"!
  • #31
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Извинявай, но чисто нова кола от магазина под 1 година да не запали от първи път не е нормално.
  • #30
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не палела зимата...сменяш подгряващите свещи и ще пали само като и покажеш ключа. А за твърдото возене....като го сравняваш с киа рио, с киата можеш ли да влизаш със същата скорост в завоите като с пежото а? Киата вдигали такава скорост като пежото, нали трябва да стои стабилно на пътя...аааабе поредния тест пилот се изказа!