IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Audi A8 пристигна във Франкфурт

Представителната лимузина излезе на сцената в компанията на спортния S8

Новият Audi A8 пристигна във Франкфурт

Премиерата на обновената версия на Audi A8 се състоя във Франкфурт. Автомобилът бе показан в компанията на спортната версия S8, като ще стъпи на пазара през месец ноември, сочи информацията от германската компания.
Новият Audi A8 пристигна във Франкфурт
Както вече стана ясно от разпространените по-рано фотографии, промените при Audi A8 са скромни, но видими. Те засягат най-вече екстериора, където виждаме нови брони, обновен капак на двигателя, различна радиаторна решетка и нови светлини.

Именно светлините са една от главните новости при модела. Те са матрични, оборудвани с LED технология и носият името MatrixBeam. Тази опция предлага челни светлини с по 25 LED диода, които следят кривата на завоя и ако са свързани със сателитната навигационна система, могат да предвидят наклона или завоите по пътя. Освен това всеки от диодите работи напълно самостоятелно, като по този начин се постига оптимална осветеност в зависимост от конкретните условия на пътя.

Обновлението включва също така оптимизации по отношение на пътното поведение и шумоизолацията на салона. В интериора пък са въведени нови тапицерии, материали и опции. Сред тях се отличава технология, която следи позицията на автомобила на пътното платно и при непреднамерено напускане на лентата за движение може сама да коригира посоката на движение.

Audi A8 ще продължи да се предлага в две дължини на каросерията, като версията A8L добавя 13 см. в междуосието на модела.
Новият Audi A8 пристигна във Франкфурт
Що се отнася до двигателите, там изборът въобще не е малък - четири бензинови, два дизелови и един хибриден:

3.0 TFSI V6 с 310 к.с. - увеличение с 20 к.с.
4.0 TFSI V8 с 435 к.с. - увеличение с 15 к.с.
4.0 TFSI V8 с 520 к.с. - за S8
2.0 TFSI + електромотор с 245 к.с. - за хибридната версия
6.3 W12 с 500 к.с.
3.0 TDI V6 с 258 к.с. увеличение с 8 к.с.
4.2 TDI V8 с 385 к.с. - увеличение с 34 к.с.

Всички обновени двигатели покриват стандартна Евро 6. Най-икономичен е 3.0 TDI, който изисква средно по 5.9 л/100 км. При хибридната версия потреблението е 6.3 л/100 км. Що се отнася за динамиката, там най-добре се представя 4.0 TFSI с 520 к.с. - от 0 до 100 км/час ускорението става за 4.2 сек.

Версия с предно предаване вече няма да има, като всички модели ще се предлагат с quattro. Трансмисията е 8-степенен автоматик.

Новото Audi A8 ще бъде предложено най-напред на пазара в Германия - през ноември, където цените започват от € 74 500. Пазарната премиера в останалите страни ще се състои непосредствено след това.

Снимка: Audi

Тагове: audi s8 audi a8 audi a8l
0 от 500
  • #44
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Японците пък точно са най малко в космоса. Само пращат детски ирачки там да впечатляват дечковците. Немците са идоли на японците. Гледат, снимат записват и опитват да направят, обаче все нещо им бяга.
  • #43
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе *** 21 век сме стига сте писали за тези канцерогенни тракащи пушещи мазни ***.Японците са в космоса вие пишете тук по сто пъти на ден за тези грозни дараци.
  • #42
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Сега забелязах, че не е споменат разхода на масло
  • #41
    10 rate up comment 5 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    Хайахахаха... Страшни капацитети има тук, колата била добра щото разбираш ли много я снимали във филмите и някъв транспортер я карал. Мъкаа, мъка....ей я да сядате да си четете уроците... :)))))
  • #40
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо относно Транспо ( преди 10 години )
    ртер.Представям си как излиза извън пътя и после се налага да му правят ремонт на предницата, че ултранедъгавото окачване на ултранедъгавото Алуди се е разтропало
  • #39
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Wow ( преди 10 години )
    Е сигурно е по-красива от тъпата ти мутра! След тоя фейс е много лицеприятна както отвън така и от вътре, поздравления за Ауди, написали са си домашното.
  • #38
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Онзи ( преди 10 години )
    Audi-The lord of headlights
  • #37
    11 rate up comment 9 rate down comment
    :-) ( преди 10 години )
    Не знам как са се престрашили да я покажат, след като са видели новата "ес -класа". А може би още не са я, дано не се разходят до съседния щанд във Франкфурт, че ще им стане тъпо
  • #36
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Момченца, толкова ви е баедна фантазията и толкова ви е скъсан джоба, че тая кола дори не можете да си позволите да я сънувате!
  • #35
    7 rate up comment 7 rate down comment
    G777 ( преди 10 години )
    STATIQTA TRQBVASHE DA E, ''PREDSTAVIXA NOVIQT FAR NA AUDI A8 VUV FRANKFURT''...