IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Audi A8 пристигна във Франкфурт

Представителната лимузина излезе на сцената в компанията на спортния S8

Новият Audi A8 пристигна във Франкфурт

Премиерата на обновената версия на Audi A8 се състоя във Франкфурт. Автомобилът бе показан в компанията на спортната версия S8, като ще стъпи на пазара през месец ноември, сочи информацията от германската компания.
Новият Audi A8 пристигна във Франкфурт
Както вече стана ясно от разпространените по-рано фотографии, промените при Audi A8 са скромни, но видими. Те засягат най-вече екстериора, където виждаме нови брони, обновен капак на двигателя, различна радиаторна решетка и нови светлини.

Именно светлините са една от главните новости при модела. Те са матрични, оборудвани с LED технология и носият името MatrixBeam. Тази опция предлага челни светлини с по 25 LED диода, които следят кривата на завоя и ако са свързани със сателитната навигационна система, могат да предвидят наклона или завоите по пътя. Освен това всеки от диодите работи напълно самостоятелно, като по този начин се постига оптимална осветеност в зависимост от конкретните условия на пътя.

Обновлението включва също така оптимизации по отношение на пътното поведение и шумоизолацията на салона. В интериора пък са въведени нови тапицерии, материали и опции. Сред тях се отличава технология, която следи позицията на автомобила на пътното платно и при непреднамерено напускане на лентата за движение може сама да коригира посоката на движение.

Audi A8 ще продължи да се предлага в две дължини на каросерията, като версията A8L добавя 13 см. в междуосието на модела.
Новият Audi A8 пристигна във Франкфурт
Що се отнася до двигателите, там изборът въобще не е малък - четири бензинови, два дизелови и един хибриден:

3.0 TFSI V6 с 310 к.с. - увеличение с 20 к.с.
4.0 TFSI V8 с 435 к.с. - увеличение с 15 к.с.
4.0 TFSI V8 с 520 к.с. - за S8
2.0 TFSI + електромотор с 245 к.с. - за хибридната версия
6.3 W12 с 500 к.с.
3.0 TDI V6 с 258 к.с. увеличение с 8 к.с.
4.2 TDI V8 с 385 к.с. - увеличение с 34 к.с.

Всички обновени двигатели покриват стандартна Евро 6. Най-икономичен е 3.0 TDI, който изисква средно по 5.9 л/100 км. При хибридната версия потреблението е 6.3 л/100 км. Що се отнася за динамиката, там най-добре се представя 4.0 TFSI с 520 к.с. - от 0 до 100 км/час ускорението става за 4.2 сек.

Версия с предно предаване вече няма да има, като всички модели ще се предлагат с quattro. Трансмисията е 8-степенен автоматик.

Новото Audi A8 ще бъде предложено най-напред на пазара в Германия - през ноември, където цените започват от € 74 500. Пазарната премиера в останалите страни ще се състои непосредствено след това.

Снимка: Audi

Тагове: audi s8 audi a8 audi a8l
0 от 500
  • #34
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Пет-шест коментара под мен го е казал най-точно. Тези които поръчват филмите плащат на режисьорите да не снимат Тойоти и Лексуси и за това героите и гъзетата във филмите карат Аудита, БМВ, Мерцедеси, Поршета, Ферарита и подобни. Само за рапърите трудно може да се измисли причина защо не се снимат с наточени Приуси и Короли? Да им се чуди човек. Може би гледат какви коли карат гъзарите по филмите и те искат да се снимат с такива. Определено в САЩ Корола се свързва с безработен *** на помощи.
  • #33
    17 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Знаеш ли защо транспортера не кара NISSAN GT-R Alfa-Omega 1800HP? Защото е направен да мине 1 миля и след това е за основен ремонт. На транспортера му трябва кола за доста по-големи растояния. Тоя Нисан е да направи ш един драг и след 2 седмици възстановява в Бокса за следващия драг.
  • #32
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Новият селско *** шлеп пълен с асфалт.Такива новини могат да пишат само простите подкупни селяни от Аутокомедиа.
  • #31
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Sheldon ( преди 10 години )
    @ДошоВ интерес на истината, Поршето в първата част на Лоши момчета е лично на режисьора Майкъл Бей. Малки се информирайте, а не някакви измислици...
  • #30
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не - представям си шофьора от транспортер с NISSAN GT-R Alfa-Omega 1800HP как минава покрай тебе и се нас.раш от страх муахахахахаха
  • #29
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Да Проше са платили за реклама в Лоши момчета!Във втора част са се обърнали към Ферари, но италианците са ги отрязали и се е наложило да ползват Ферарито на продуцента
  • #28
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Той може и Хюндай Генезис да кара и Волга. Но ще буди смях. Това е екшън, трябва героя да кара супер кола, крещяща агресивна, брутална а не някакво лустросано недоразумение. Не напразно Лексус са толкова зад ,БМВ,Мерцедес и Ауди по продажби, просто защото хората искат точно това агресия и брутална визия . Не става с реплики на Мерцедес и БМВ. Хората препочитат оригинала.
  • #27
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Транспортера тогава щеше да кара LS600h не тоя продънен друсалник
  • #26
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Представяш ли си транспортер, шофьора с Приус, качвасе настъпва *** до дупка, газ,газ, газзз , Приуса реве на шофьора ще му се пръснат тъпанчетата но продължава да натиска. В това време го изпреварва колоездач от ляво ха ха хаааа.. За това няма да видим скоро Тойота или Лексус в някой екшън.
  • #25
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да бе плащат ама друг път. Сигурно Порше са платили за да кара Уйл Смит в Лоши момчета Порше, Вероято Ауди са платили за да изглежда бъдещето само с Аудита във Аз робота или Мерцедес в Мен ин Бляк. А може би плащат и на Рапърите да се снимат по клиповете с Мерцедеси,БМВ-та,Аудита,Бентлита,Ролс Ройс,Ферарита и т.н... Според теб вероятно плащат и на клиентите си за да им купуват колите. Или всички плащат на всички режисьори в света на не се снимат с Тойоти и Лексуси? Едната гънка какво да измисли.