IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Холандци разбиха защитата на Porsche и Lamborghini

Учените планираха да публикуват кодовете за достъп до луксозните модели, но Volkswagen ги спря

Холандци разбиха защитата на Porsche и Lamborghini

Трима специалисти по криптография от Университета на Холандия успяха да пробият специалните кодове, с чиято помощ се стартират модели на Audi, Bentley, Porsche (на снимката) и Lamborghini.

Холандците разбиха защитата на Porsche и Lamborghini

Това ще позволи на всеки човек с достатъчно познания и необходимата апаратура да получи достъп до автомобила, като се свърже с него от разстояние, съобщава интернет изданието The Verge.

Учените са планирали да публикуват резултатите и получените кодове през август, като дадат подробни обяснения как да бъде получен достъп до системата Megamos Crypto. Именно в нея е заложен алгоритъмът за разпознаване и получаване на достъп за ключа на собственика на автомобила. Юристи от компанията майка на четирите марки - Volkswagen Group, веднага предприеха съответните мерки и издействаха съдебна заповед, забраняваща публикацията на материала.

Главният аргумент, който привеждат в своя защита учените, е че "хората имат право да знаят за пропуските в системите за безопасност, за които плащат и на които разчитат". В съда обаче са на мнение, че ако кодовете бъдат публикувани, учените ще помогнат за нови кражби на луксозните автомобили.

Експерти по право обаче твърдят, че съдебната забрана може съвсем скоро да падне, тъй като нарушава правото на хората за получаване на информация.

Снимка: Porsche

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #9
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Кодошо ( преди 10 години )
    Наш Дошко е прав, че най-много крадците посягат на Ауди и подобните марки!Докато той си оставя ...онова - дето му викат хондичка църцивик, денонощно отключена /щото ключалките нещо не работели/ и на село, че и в града.И какво да видите - никакво посегателство от крадци!ПП Само веднъж Хасан *** искаше за скраб да я взема, ама от завода за вилици и лъжици му казаха, че е пълно с такива и той се отказа! Ха ха ха!!
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 10 години )
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    lol ( преди 10 години )
    tova kakvo ozna4ava 4e skoro 6te moje da se kradat por6eta na poraziq ?
  • #6
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Бедна ви е фантазията що кола използа тези кодове. Ето ви списъка, дано аутомедия не изтрият линка, защото той не води до конглокентни медии а е просто списък с автомобилите работещи с тези кодове:http://abritus72.com/tag43produce.pdf
  • #5
    19 rate up comment 7 rate down comment
    до Дошо ( преди 10 години )
    На теб пък какво ти пука!? И без това никога няма да си в състояние да си купиш автомобил от марките - Lamborghini,Bentley,Porsche или Audi, така ,че можеш да се чувстваш щастлив и голям късметлия.
  • #4
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    БМВ,Лексус,Тойота,Нисан,Рено,Мини Купър,БМВ,Мерцедес,Роувър,Фиат,Мазда, цялата гама от марки на ВАГ, Опел,Шевролет,Нисан,Мицубиши,Инфинити,Ситроен,Пежо,Сузуки и мн.др. марки са криптирани по системата на Megamos Crypto. Разкриптирането на системата ще срине автомобилния свят.
  • #3
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нещо много орязана от информация е тази статия, споменати са 4 фирми на ФВ с кодове от системата Megamos Crypto, всъщност абсолютно всички марки във ФВ са с тази система и СЕАТ и Шкода.. Както и много други марки, Пежо,Ситроен,Мазда,Нисан,Опел,Мицубиши,Инфинити,Рено,Фиат,Ивеко,Шевролет,Сузуки,Тойота,Лексус,Ямаха,Мерцедес,БМВ,Мини Купър,Ровър.. Ако пуснат кодовете направо ще направят най-голямото добро на автокрадците. Могат да изкарат доста пари, ако продадът тази информация.
  • #2
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Да, наистина! Да дадат цялата информация за всичко на този свят и всичко да се срине! Олигофренска му работа!!!Тия, като са хакери, мислят ли малко? Ами нали те самите са против торентите, а сега искат точно това да направят!
  • #1
    34 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    "Експерти по право обаче твърдят, че съдебната забрана може съвсем скоро да падне, тъй като нарушава правото на хората за получаване на информация. "Еми предлагам да публикуват кодовете на МУСАД,НАСА,ЦРУ,ФБР,КГБ,М6 и всички други абревиатури, които криптират и крият информация, защото нарушават правото на хората да получават информация.