IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Bentley пуска SUV

Най-мощният и най-луксозен SUV на пазара ще се появи през 2016 г.

Официално: Bentley пуска SUV

Официално: Bentley пуска SUV
Концепцията EXP 9 F. Снимка: Bentley

За SUV модел на Bentley се говори от няколко години, като от британската марка най-накрая потвърдиха официално, че моделът е получил зелена светлина за производство. Той ще бъде завършен и готов за пазарната си премиера след 3 години, като ще се превърне в "най-мощния и най-луксозен SUV".

Бъдещият модел, за който от Bentley вече обявиха, че са получили над 2000 поръчки, ще се произвежда в Крю, Великобритания. По-рано се твърдеше, че производството му може да се осъществява в Братислава, Словакия, където се сглобяват Audi Q7, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg, на които SUV возилото на Bentley ще се базира. В крайна сметка обаче заводът в Крю е бил предпочетен заради големите си традиции в производството на модели на Bentley.

В завода ще бъдат инвестирани 800 млн. лири и ще бъдат открити най-малко 1000 работни места.

Любопитен факт е, че в прессъобщението до медиите не се споменава нищо за концепцията EXP 9 F, с която марката представи своя бъдещ SUV по време на миналогодишното изложение в Женева. Този концепт не се прие добре от публиката, като в крайна сметка британците обявиха, че ще го преработят изцяло. На какви промени ще бъде подложен, все още не е ясно, но спекулациите сочат, че серийната версия ще бъде много различна и вероятно ще бъде вдъхновена от най-известните модели на британската марка.

Според същите твърдения цената на модела ще бъде около 240 000 долара

Тагове: bentley exp 9 f
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Мислех да напиша,че това ще е конглокент на Мултипла,но като разгледах снимките се оказа,че това е много по-грозно и нефункционално.Печели безапелационно приза за най-грозен автомобил.
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    Безидейност лъха от тази иначе прекалено луксозна кола. Дупките отпред за светлините са убийствени. В смисъл че можеш да умреш от потрес като ги погледнеш. Но може ли някой да ми обясни какъв е смисъла километража и оборотомера да са класически кръгли, но обърнати обратно на всички виждани досега!? Както казах безидейност - желание да направиш нещо различно, но и ти не знаеш какво и защо.
  • #8
    3 rate up comment 4 rate down comment
    114 ( преди 10 години )
    Another VW SHIT!!!!
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Стоян ( преди 10 години )
    Много ми харесва!
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Скакауец ( преди 10 години )
    От Перник до Дупница със 120 км/ч по магистралата!! Ухааа.. ако гоуфо заяде ши е с тоа СУФ!
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    the stig ( преди 10 години )
    Тези направо попрекалиха,кой ще си купи това ,освен някой петролен шейх -за колекцията си,друг не виждам,а може някой новобогаташ -комплексар.......
  • #4
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ХаХа Мега грозно е тва. Ужас ... По-добре Q7, новия facelift е къде къде по-готин от това трупче
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    хората са в космоса баси :)ние тука към 2016 сме пред закриване както е тръгнало, това животно няма да е зле да е блиндирано, че ще го оглозгаме:)
  • #2
    20 rate up comment 9 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Е сори, ама аз по-грозно кръвосмешение не съм виждал от много време! Отзад Q7, отстрани Ландровер, отпред и аз не знам какво е... Погледни тва недоразумение, после погледни един Кайен например. Трябва да си яко психо, че да ти хареса повече това бентли...
  • #1
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    красавец :) само за наште хора! ако и цената му е доволно висока ще се избият за това тучле!