IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

2000 са желаещите за грозното Bentley

Заводите във Великобритания и Словакия се конкурират за производството му

2000 са желаещите за грозното Bentley

2000 са желаещите за грозното Bentley
Волфганг Шрайбер, главен изпълнителен директор на Bentley, заяви, че към момента има 2000 поръчки за първото проходимо возило на марката. Желаещите не са никак малко, като се има предвид, че дизайнът на този модел все още не е готов. Не е ясно дори дали моделът ще влезе в производство.

Припомняме, че въпросното возило бе показано за първи път по време на автомобилното изложение в Женева през 2012 година. Там видяхме концепция на име EXP 9F, която публиката обяви за грозна. Дори управниците на Bentley се съгласиха с това и обявиха, че моделът ще претърпи сериозни промени.

Какви ще бъдат те обаче все още не е ясно. Знае се единствено, че джипът ще бъде много различен и вероятно ще бъде вдъхновен от най-известните модели на британската марка. Платформата, на която ще бъде изграден, ще бъде заета от следващите поколения Audi Q7 и Porsche Cayenne, а двигателите ще бъдат два - V8 и W12.

Всичко това обаче е в сферата на вероятностите, тъй като първият проходим модел на Bentley все още не е получил зелена светлина за производство. "Моделът премина през серия от одобрения, но все още има някои препятствия пред официалното му пускане в производство", заяви Шрайбер.

Едно от тези препятствия е мястото, където ще се произвежда. Проблемът не е, че няма подходящо място, а че има два завода, които искат да приютят производството на този модел.

"Заводите в Крю (Великобритания) и в Братислава (Словакия) се конкурират за бъдещия проходим модел - казва Шрайбер. Предприятието в Крю има големи традиции в производството на модели на Bentley, докато това в Братислава произвежда Audi Q7, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg, на които новият ни модел ще се базира. Освен това, съоръжението в словашката столица има свободен капацитет."

Според Шрайбер има и друг вариант - бъдещото Bentley да се произвежда в Братислава, а компонентите от интериора му да се доставят от Великобритания. По този начин моделът щял да получи уникалните за марката аромат, качество и лукс, твърди той.

Шрайбер също така уточни, че решението за серийно производство на Bentley EXP 9F ще бъде взето до седмица. Очаквайте подробности.

Информация: Carscoops. Снимки: Bentley

Тагове: bentley exp 9 f
0 от 500
  • #35
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Свалките на друго място, за Азисите става въпрос.
  • #34
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Автора на коментара ( преди 11 години )
    Свилка, що трябва да натискаме лупата?
  • #33
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Я си разменете Скайп, и си се обяснявайте там!!!
  • #32
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До автора ( преди 11 години )
    Първия минус казва достатъчно :))))"сладур"
  • #31
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До автора наСтатията ( преди 11 години )
    И защо реши,че е грозно????Я сложи твоя снимка!!!
  • #30
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Шматкииии... Даже Туарег не можете да си позволите повечето, но лаете Бентлито било такова или онакова. Като не ви харесва - не купувайте. Богатите хора били прости, че си купували Туарег с емблема на Бентли, а? Хахахаха. Вие като сте толкова умни, къде са ви парите????
  • #29
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    до Анонименмалко хубава песничка и се помири със себе си.Това,че сме Анонимни не ни прави диваци,а който се чувства такъв-едва ли е друг и в реалноста.Мир и хармония,Разбирателство,добри нрави и уважение.
  • #28
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Triforce(Angels), атакува с номерата на Класическия....мале че сте убити!!!!
  • #27
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Angels ( преди 11 години )
    до :от: до: TriforceГладна кокошка просо сънува... Много ти миришат чорапите .....какъв речник,а?Анонимноста отприщва най-ниските страсти!Май свободата на Анонимноста ти идва в повече.
  • #26
    5 rate up comment 8 rate down comment
    до: Triforce ( преди 11 години )
    Гладна кокошка просо сънува...Много ти миришат чорапите за такава кола,но мечтите са безплатни,така,че мечтай!Като начало ти препоръчвам да почнеш да печелиш толкова,че да можеш да си позволиш нов автомобил.После нещата може и да се подредят някак за нещо по-скъпо.Само ще ти кажа,че техническото обслужване на Continental GT струва 3500 евро.Прави се на всеки 20 000 км.и е стандартно-преглед на светлини,спирачки,течности,подмяна на филтри и смяна на масло.Прави си извода!