IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-качествените според J.D. Power за 2013 г.

Класацията е базирана на мнението на собствениците на автомобили в САЩ

Най-качествените според J.D. Power за 2013 г.

Американската агенцията J.D. Power and Associates разпространи своя доклад Initial Quality Study за 2013 година. Той представлява класация за качеството на новите автомобили през първите 90 дни на експлоатация, която се базира на удолетвореността на собствениците им.
Най-надеждните според J.D. Power за 2013 г.
През тази година лидер е германската марка Porsche, при която са докладвани 80 проблема при всеки 100 автомобила. Второто място е за американската GMC с 90 проблема, а третото остава за миналогодишния победител Lexus, при който са докладвани 94 проблема на 100 автомобила. Средният резултат за автомобилната индустрия е 113 проблема на 100 автомобила.

Класацията на J.D. Power обхваща не само марки, но и отделни модели. Тук лидер е Lexus LS, който показва резултат от 59 проблема на 100 коли.

Важно уточнение е, че повечето докладвани проблеми не са свързани с производствени дефекти, а със системите на автомобилите, които се оказват трудни за разбиране от шофьорите. Специалистите от J.D. Power си обясняват това явление с желанието на автомобилните компании да предлагат все по-модерни технологии в моделите си - гласови команди, мултимедийни комплекси и т.н.

"Производителите на автомобили разработват технологии, които трябва да отговорят на нуждите на широк кръг от хора. Това обаче крие рискове, тъй като въпросните системи и технологии са полезни и разбираеми за повечето шофьори, но за някои от тях те представляват проблем. Автомобилните компании трябва да се постараят още и да предложат интуитивни системи, които са лесни за използване", заявява Дейвид Сарджънт, вицепрезидент на J.D. Power.

Подобен бе и изводът от класацията през миналата година, когато най-сериозните проблеми при новите автомобили бяха свързани с инфо-развлекателните и навигационни системи.

Награда от J.D. Power получава и фабриката на Toyota Motor Corporation в Индиана, САЩ, където се произвежда Toyota Camry. Най-високото отличие - Platinum Plant Assembly Line Quality Award, се присъжда на производствените линии, от които излизат автомобили с най-малък брой дефекти.

За региона на Азия наградата за най-добър завод отново отива при Toyota Motor Corporation. Отличието Gold Plant Assembly Line Quality Award е за фабриката на японците в Йошивара, Япония, където се произвеждат Lexus LX и Toyota Land Cruiser. Със същата награда, но за територията на Европа, е отличен заводът на Audi AG в Некарсулм, Германия, от който излизат моделите Audi A4, A5, A6, A7 и A8.

Тазгодишната класация за качеството на автомобилите, която се провежда за 27-ми път, е базирана на мнението на 83 000 собственици на автомобили.

Пълната класация J.D. Power Initial Quality Study за 2013 година

Класиране по марки
Най-надеждните според J.D. Power за 2013 г.
Класиране по класове
Най-надеждните според J.D. Power за 2013 г.
Най-надеждните според J.D. Power за 2013 г.
Най-надеждните според J.D. Power за 2013 г.
Снимки и информация: J.D. Power

Тагове: j.d. power
0 от 500
  • #29
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абее Дошоооо ха хаа това е Ауто Билд а не техническите прегледи в Германия и не става въпрос за масов извод на база клиенти а на единична бройка която са карали от списанието а как е карана, обслужвана и т.н..? На всичкото отгоре статията е от преди близо 5 години. А тука става въпрос до масово допитване, това е соц. проучване в което става ясно че Тойота е сред най-надеждните и същевременно най-ненадеждната кола. Извода какъв е според теб? Очевидно че Тойота здраво са платили за тази класация.
  • #28
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ДЕКРА АУДИ И ИНСИГНИЯ С НИО ЕДИН ДЕФЕКТ 1-во място за двете марки за 2011г. провери в чичко гугъл защото от Аутомедия трият линка. Според АДАК немските са най-надеждните:http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/12868-nai-nadejdni-spored-adac-sa-nemskite-avtomobili/
  • #27
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какво стана с линка за Шкодите бе Дошооо дай да видим? Май пак те хванаха в лъжа а? За кой ли път, за кой ли път. Ето ти класацията на ДЕКРА:http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/18810-nai-nadejdnite-avtomobili-spored-dekra/comments/2/
  • #26
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ха на дъното на класацията виждам само Сцион а Сцион е Тойота за пазара в САЩ и произвежда само моделите на Тойота - Ярис,Авенсис,Корола и А КЮ. Излиза че най-ненадеждни са именно Тойота, нещо са се объркали американците. Как тойота хем да е най-надеждна, хем най-ненадеждна.
  • #25
    4 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Do anonima!Shtom v USA,kudeto se prodavat po 1 MILION avtomobila na mesec sa tupungeri,interesno v BG,kudeto se prodavat po 15 000-20 000 koli na godina kakvi sa ?Moge bi selski razbira4i
  • #24
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Е дай да ги видим тези прегледи бе. Колко пъти да ти пиша да дадеш линк. Или просто си го съчиняваш в момента? А еднаквите Аудита ако незнаеш в последните 4 години са марката с най-малко дефекти и 4 години подред печелят наградата. И са толкова еднакви с ФВ че в А6 няма нито един елемент от Пасат, За разлика от Тойота-Лексус които са си един и същи *** и едното като го привикат в поредната сервизна акция за същия проблем привикват и другото.
  • #23
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Е как кави германски прегледи, нали знаеш че Дошо пак го е изпукал амока и не знае какво да напише, очаквам скоро да оправдава статията като вкара и Макдоналдс или Кола и Фанта. След като няма абсолютно никаква логика в това две марки които произвеждат една и съща кола когато са с марка на Тойота да са най-надеждни а когато не са да са най-ненадеждни.
  • #22
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Какви германски технически прегледи? Какво общо имат те с тази класация тук? Какво общо има Шкода с това тук? Дори да има общо на какво разтояние е Шкода от ФВ я дай да видим? Освен това заменяемите части на Шкода с тези на ФВ само ти ги сънуваш, както ти писах мой приятел пробва да смени упр.блок на комфортна систева на Пасата си с такъв от Суперб или Октавия, но не са едни и същи и накрая Шкода е купена от ФВ. А Сцион е марка на Тойота, която произвежда модели на Тойота в заводите на Тойота!
  • #21
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хааа поредна издънка на Тойота, като платили за рекламната статия, забравили да споменат на автора че Сцион и Тойота са една и съща марка за коли и че като е Тойота е сред най-надеждните и Сцион трябва да е до нея, защото са едни и същи коли, поризвеждащи едни и същи модели и няма как едното да е сред най-надеждните а другото да е най-ненадеждно.. щото сега стана издънка и хванаха Тойота че си плаща за тази рекламна статия. Сцион и Тойота една и съща кола произвеждана от Тойота в заводите на Тойота но щом е с емблема Тойота е сред най-надеждните а с емблема на Сцион е най-ненадеждната марка. Няма такъв Абсурд. Една и съща марка произвеждана от едни и същи работници в завод на Тойота само с различна емблема, вече става ненадеждна ха хааа тази класация е пълна порнография, същата простотия бе и с надеждноста на Тойота Ай го. Тойота Ай-го на първо място по надеждност а Ситроен С1 и Пежо 1007 на последните места. И там редакторите на класацията не знаели, че и трите коли са една и съща кола, произвеждана в един и същи завод от едни и същи работници на същите поточни ленти само на края им лепели различните емблеми. Такива са класацийките на Тойота които печелят. Нагласени!
  • #20
    1 rate up comment 8 rate down comment
    do doc ( преди 11 години )
    Единственното смешно момченце си ти - Toyota е далеч от 1-вото место в тази класация!Друг е въпроса,че всяка класация касаеща мнението на х'американските *** едва ли има някаква стойност,но днес всички можем и сами да прочетем,че:1-во място е за неското Porsche,а последното на Scion.Факт!И това е очевидно и очевадо за всеки, с изключение на Дошо,doc или някой подобен ид.от!